Hlavní obsah

Americké hokejisty povede na MS opět kouč Blashill

New York

Americké hokejisty povede na mistrovství světa stejně jako v předchozích dvou letech trenér Jeff Blashill. Pětačtyřicetiletý kouč Detroitu v NHL bude s národním týmem obhajovat bronz, který na minulém šampionátu v Dánsku vybojoval proti Švýcarsku po předchozím čtvrtfinálovém vítězství nad Českou republikou. Na předloňském turnaji skončil výběr USA pátý.

Foto: Sport.cz

Trenér Jeff Blashill (vlevo) na střídačce Detroitu.

Článek

Na šampionátu na Slovensku budou Blashillovými asistenty jeho kolega z Detroitu Dan Bylsma, současný kouč New Jersey John Hynes a v roli trenéra gólmanů Kevin Reiter. Generálním manažerem je bývalý útočník Chris Drury, který na obdobném postu pracuje jako asistent v New York Rangers.

MS na Slovensku se uskuteční od 10. do 26. května a Američané do něj vstoupí hned v prvním hracím dnu duelem s domácí reprezentací. Ve skupině A v Košicích budou jejich dalšími soupeři Kanada, Finsko, Německo, Dánsko, Francie a Velká Británie.

Blashill od léta 2015 vede Detroit a na začátku dubna se dohodl s vedením Red Wings na pokračování spolupráce i v dalších dvou letech. V angažmá bude pokračovat i přesto, že Detroit bude potřetí za sebou chybět ve vyřazovacích bojích o Stanley Cup.

Reklama

Související témata: