Hlavní obsah

Hvězdná posila pro USA. Na MS pojede kat českých hokejistů

New York/Praha

Výraznou posilu získali pro květnový šampionát na Slovensku hokejisté Spojených států amerických. Svou účast na turnaji totiž potvrdil hvězdný útočník Patrick Kane. Třicetiletá opora Chicaga bude stejně jako na loňském mistrovství světa v Dánsku kapitánem amerického výběru.

Foto: Profimedia.cz

Americký hokejista Patrick Kane oslavuje jednu ze svých dvou branek ve čtvrtfinále loňského MS proti České republice. Vlevo obránce Filip Hronek.

Článek

Pro Kanea půjde po letech 2008 a 2018 o třetí MS. Vloni se stal katem českých hokejistů, když se ve čtvrtfinále podepsal pod výhru 3:2 nad výběrem trenéra Jandače dvěma přesnými zásahy.

Ze šampionátu v Kodani a Herningu se nakonec vracel s bronzovou medailí a získal i individuální ocenění pro nejužitečnějšího a nejproduktivnějšího hráče turnaje. Navíc byl vybrán i do All Star týmu.

„Je skvělé, že je opět v našem mužstvu. Patří mezi nejdynamičtější hráče dnešního hokeje a věřím, že jeho vášeň nám pomůže získat zlato," pochvaluje si kouč USA Jeff Blashill přínos hráče, který je trojnásobným vítězem Stanley Cupu a v této sezoně byl se 110 kanadskými body třetím nejproduktivnějším hráčem základní části NHL po Kučerovovi a McDavidovi.

Američané odehrají základní skupinu mistrovství světa v Košicích. Utkají se postupně s domácím Slovenskem, Francií, Finskem, Velkou Británií, Dánskem, Německem a Kanadou.

Reklama

Související témata: