Hlavní obsah

Rutta se připojí k hokejové reprezentaci v pondělí v Brně, Gulaš dostal antibiotika

Nitra/Praha

Hokejová reprezentace má sice kouče dočasně v nitranské nemocnici, ale potvrzena je další posila z NHL. V Brně, kde od pondělí kemp národního týmu pokračuje, se bude hlásit i obránce Jan Rutta z Tampy Bay.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Pierre-Luc Dubois z Columbusu bojuje o puk s Janem Ruttou (vpravo) z Tampy Bay.

Článek

Osmadvacetiletý hráč absolvoval MS už před dvěma lety, nyní by měl být se svými 190 centimetry vyztužením zadních řad. Účast přislíbil, přestože mu skončila smlouva. Vedle Rutty se v pondělí k národnímu týmu nově připojí i dva už dříve avizovaní útočníci Michael Frolík z Calgary a Dominik Simon z Pittsburghu. Další hráč ze zámoří, Ondřej Palát z Tampy by měl dorazit ve středu 1. května.

Problém je ale kolem útočníka Milana Gulaše, jenž dostal na vyléčení střevní virózy antibiotika, a celé reprezentační soustředění v Nitře tak proběhne bez nejproduktivnějšího extraligového hokejisty. Na ledě ve čtvrtém největším slovenském městě byli ve středu tři brankáři, 11 obránců a 15 útočníků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloš Říha během tréninku hokejové reprezentace.

„Trpělivě čekáme na zprávy o Gulašově zdravotním stavu. Roli u něj může hrát každý den, ale musíme to nejpozději do začátku příštího týdne rozhodnout," uvedl asistent kouče Robert Reichel. Při Říhově absenci při pátečním zápase v Trenčíně realizační tým slevil i z požadavku vidět nejmladší posilu z NHL, 24letého útočníka Simona v akci už tento týden. „Má přiletět v pátek, takže se přidá až v Brně," říká Reichel. Také generální manažer Petr Nedvěd, jenž dosud pobýval v zámoří, se u národního mužstva objeví teprve v pondělí.

K prvnímu ze zápasů se Slovenskem neodjede ani tandem z Philadelphie, Radko Gudas a Jakub Voráček, i když hvězda Flyers na tréninku intenzivně piluje souhru v elitním útoku s Janem Kovářem. „Voras je špičkový hráč, snažím se mu jako centr vyhovět. Bylo by fajn mít tam k sobě nějakého střelce, ale musí si to celkově sednout. Jestli v dosavadním tréninkovém složení lajny s Kubalíkem půjdeme i do utkání asi závisí i na tom, zda tady Guly nakonec bude, nebo ne," vypráví Kovář, jehož bratr Jakub má v Trenčíně proti domácím hájit českou branku.

Reklama

Související témata: