Hlavní obsah

Takhle vypadají dresy všech účastníků hokejového MS. Které se vám nejvíc líbí?

Praha

Hokejové mistrovství světa začíná v Bratislavě a Košicích už v pátek a Mezinárodní hokejová federace IIHF zveřejnila dresy všech šestnácti národních týmů, které budou na šampionátu na Slovensku startovat. V anketě pod článkem můžete hlasovat, čí sady domácích a venkovních dresů se vám líbí nejvíce.

Foto: Sport.cz s IIHF

Česko

Článek
Fotogalerie

Čeští fanoušci byli posledních pětadvacet let zvyklí, že na dresech jejich hokejistů dominoval velký státní znak. To už ale od aktuální sezony neplatí, takže hruď reprezentantů nyní zdobí předělané logo českého hokeje s hlavou lva, korunkou a nápisem Czech Republic.

První reakce na nové dresy vyvolaly nejen mezi fanoušky zděšení, postupem času si ale zvykli. Stejně jako samotní hokejisté. „Hokej sleduju odmalička a národní dresy vždycky měly státní znak. Mně ty dresy ale nepřipadají zase tak špatné a tragické, jak to někteří ze začátku komentovali," říkal v listopadu útočník Michal Řepík.

Foto: Sport.cz s IIHF

Dresy Slovenska.

To domácí Slováci s definitivní jistotou stále nevědí, jaké dresy budou na šampionátu oblékat. A není vyloučené, že do turnaje vstoupí v jiných uniformách, než ve kterých mistrovsví světa zakončí.

V polovině května totiž na Slovensku vstoupí v platnost novela zákona o státních symbolech a svěřenci trenéra Craiga Ramsayho se možná budou muset vrátit ke tradičním dresům s oficiálním státním znakem a do koše můžou jít trikoty, na nichž ve státním znaku tři hokejky nahradily trojvrší.

Foto: Sport.cz s IIHF

Dresy Velké Británie.

V přiložené galerii se můžete podívat na podobu dresů všech šestnácti účastníků světového šampionátu. Jak třeba vypadají ty, v nichž na své soupeře vyrukuje Velká Británie, která si v elitní kategorii MS zahraje poprvé od roku 1994?

Foto: Sport.cz s IIHF

V těchto dresech bude nastupovat ruská sborná.

Která reprezentace bude mít na MS nejhezčí dresy?
Česká republika
27,5 %
Rusko
5,7 %
Švédsko
4,9 %
Kanada
16 %
USA
7,4 %
Finsko
2,8 %
Švýcarsko
1,2 %
Slovensko
2,4 %
Německo
6,8 %
Norsko
3,2 %
Lotyšsko
1 %
Dánsko
1 %
Rakousko
0,9 %
Francie
1 %
Velká Británie
16,9 %
Itálie
1,3 %
Celkem hlasovalo 4759 čtenářů.

Reklama