Hlavní obsah

V Bratislavě musíme hrát jako proti Švédům, říká debutant na MS Palát

Brno

Vítězná generálka před MS to pro české hokejisty sice nebyla, ale útočník Ondřej Palát bral i brněnskou porážku 1:4 s Ruskem jako poučnou. Prsty ve všech čtyřech gólech vítězů měla na brněnském ledě esa z Washingtonu Ovečkin s Kuzněcovem.

Ondřej Palát je před nadcházejícím mistrovstvím světa optimistouVideo: Sport.cz

 
Článek

Bylo vážně tak těžké ofenzivní hvězdy Capitals udržet?

Jsou to neskuteční hráči, ale já myslím, že kdybychom hráli ještě trochu lépe z obrany, neměli toho tolik. Měli jsme hlavně líp uhlídat střední pásmo. Dostávali to do plné jízdy a pak už je těžké je v rychlosti

Měl jste proti sobě tři spoluhráče z Tampy Vasilevského, Kučerova a Sergačova. O čem jste si s nimi po zápase tak dlouho povídal?

Pozdravili jsme se a popřáli si navzájem štěstí, dali jsme i pár slov o hokeji. Už se těším, co bude dál, za týden se potkáme na šampionátu v Bratislavě a to bude daleko důležitější souboj.

Trenér Miloš Říha odtajnil nominaci na mistrovství světa. Kdo pojede na Slovensko?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Jak se těšíte na svůj debut na mistrovství světa?

Těším se. Snad dorazí v hojném počtu čeští fanoušci a po zkušenosti z Brna říkám, že kulisa může být super. Doufám, že pomůžu mužstvu co nejvíc. Jsem přesvědčen, že když budeme proti silným soupeřům hrát dobře odzadu a pohlídáme střední pásmo, můžeme udělat i medailový výsledek.

Co podle vás brněnský turnaj naznačil o síle českého týmu?

I když jsme s Finy a Rusy prohráli, nebylo to tak, že by nás převálcovali. Všechny zápasy bych tedy hodnotil pozitivně, ale je jasné, že na mistrovství světa musíme hrát přesně tak jako v sobotu se Švédy.

S Ruskem vyšla reprezentaci dobře první třetina, proč se pak výkon zhoršil?

První třetina byla skvělá, měli jsme v ní jasně střelecky navrch, ale i pak tam bylo pár dobrých šancí, kdy zvonily tyčky. Kdybychom proměnili alespoň půlku našich gólových příležitostí, tak jsme s Ruskem neprohráli.

Co říkáte tomu, jak funguje vaše zámořská lajna?

Řekl bych, že jsme si docela sedli. Dima Jaškin je hodně silný na puku a Filip Chytil dobře jezdí na centru, tak snad budeme v Bratislavě ještě lepší.

Reklama

Související témata: