Hlavní obsah

Kritika od hvězdy! Systém zápasů by se měl změnit, říká Ovečkin o MS, bronzovou náplast bere

Bratislava/Praha

Vůbec poprvé na turnaji mluvil se zahraničními novináři. Odpovídal anglicky, nikoliv ve své rodné ruštině. Hvězdný Alexandr Ovečkin samozřejmě hovořil o závěrečném utkání šampionátu, ale došlo také na kritiku. Co mu na nedávno skončeném mistrovství světa vadilo?

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ruský útočník Alexandr Ovečkin po utkání o třetí místo.

Článek
Fotogalerie

Na turnaji Ovečkin nezářil, i tak ale dokázal se svými krajany vybojovat bronzovou medaili v napínavém duelu proti Česku, který pro sebe Rusové „urvali" až při samostatných nájezdech. Oba týmy tak musely absolvovat po šedesáti minutách ještě porci prodloužení, kdy se hrálo ve třech na každé straně.

„Hrát deset minut tři na tři na velkém ledě je opravdu velmi těžké," cituje Ovečkina server Sport.aktuality.sk. To, co se ruské superhvězdě na současném MS nelíbí, je ale něco jiného.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Šimon Hrubec a šance Alexandera Ovečkina v utkání o bronz na MS.

„Měl by se změnit systém zápasů na začátku šampionátu. Je jich příliš mnoho v krátkém čase," narážel slavný „Ovi" na systém osmičlenných základních skupin.

Bronz je dobrá náplast

Rusové si po nevydařeném semifinále proti pozdějším vítězům z Finska spravili chuť alespoň v závěrečném zápase o třetí místo. „Když získáte bronz, je to vždy dobrou náplastí po obrovském zklamání z prohry v semifinále," tvrdí Ovečkin, jehož tým letos držel skvělými výkony zejména brankář Vasilevskij.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Andrej Vasilevskij (na fotografii s českými hráči Janem Kovářem a Jakubem Vránou) má obrovský podíl na ruském bronzu.

Toho velmi chválili i jeho spoluhráči. „Zápas rozhodl náš brankář, podal fantastický výkon. Řekl bych, že je (Čechy, pozn. red.) porazil hlavně on," nešetřil po posledním zápase poklonami směrem ke gólmanovi ruského národního týmu další jeho hvězdný hráč Jevgenij Dadonov.

A chvála je to oprávněná. Na tom, že ruský gólman chytal fantasticky, se totiž shodli i mnozí další. Vasilevskij se stal nejlepším brankářem šampionátu jak podle direktoriátu turnaje, tak i podle akreditovaných novinářů.

Reklama