Hlavní obsah

Obránce Carlson se upsal na dalších osm let Washingtonu

Washington

Americký hokejový obránce John Carlson bude pokračovat v týmu letošního vítěze Stanleyova poháru Washingtonu. Osmadvacetiletý nejproduktivnější bek uplynulé sezóny NHL, který se mohl stát 1. července nechráněným volným hráčem, podepsal s Capitals osmiletou smlouvu celkem na 64 miliónů dolarů.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Hokejový obránce John Carlson i nadále bude oblékat dres Washingtonu. S Capitals podepsal osmiletý kontrakt.

Článek

"Obránci, jako je John, jsou v naší lize vzácnou komoditou. Cítíme, že v osmadvaceti letech má ještě to nejlepší před sebou. Jako pravák hraje ve všech klíčových situacích a má velký podíl na našem týmovém úspěchu," řekl generální manažer Capitals Brian MacLellan.

Carlson si v uplynulé sezóně v 82 zápasech základní části připsal 68 bodů za 15 branek a 53 asistencí. O 13 bodů tak vylepšil své dosavadní maximum z ročníku 2014/15. V play off pomohl k premiérovému triumfu Capitals ve Stanleyově poháru 20 body za pět tref a 15 přihrávek z 24 utkání.

Washington si jej vybral v roce 2008 v prvním kole draftu na 27. pozici. Dohromady má na kontě v NHL 608 utkání a 333 bodů za 77 gólů a 256 asistencí. V play off zaznamenal ve 100 zápasech 55 bodů za 18 branek a 37 přihrávek.

Carlson si výrazně finančně polepší oproti dosavadní šestileté smlouvě na 23,8 miliónu dolarů. Mezi další McLellanovy kroky patří také jednání s českým bekem Michalem Kempným, který právě s Carlsonem nastupoval v elitní obraně. Tomu končí roční kontrakt na 900 tisíc dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.

Reklama

Související témata: