Hlavní obsah

V zámoří pějí chválu na českého mladíka. Excelentní talent, hlásí z New Yorku

New York/Praha

Český hokej v posledních letech často žehrá na nedostatek kvalitních obránců, ale v zámoří mu možná dozrává výrazná individualita do zadních řad. Talentovaný bek Libor Hájek bojuje o místo v týmu New Yorku Rangers, kde jsou zatím s jeho počínáním nadmíru spokojeni.

Foto: Sport.cz

Český obránce Libor Hájek na MS dvacítek v Buffalu.

Článek

Dvacetiletému zadákovi, jenž se do Rangers dostal po únorovém trejdu z Tampy, nechybí ani zdravé sebevědomí. „Udělám všechno pro to, abych se už letos probojoval do prvního týmu a věřím, že se mi to povede. Tohle je můj cíl," řekl oficiálnímu serveru NHL na kempu talentů.

Hájek odehrál poslední tři sezóny ve WHL, s českou reprezentací do dvaceti let pak letos obsadil na MS čtvrtou příčku a odborníci na něj pějí chválu.

„Viděl jsem ho (ve WHL) několikrát a musím říct, že je excelentní talent. Byl nejen nejlepším obráncem českého týmu, ale i jedním z nejlepších na celém světovém šampionátu. Je skvělý ve všech aspektech hry," chválí ho bývalý forvard Rangers a současný poradce v oddělení pro obchodní a hokejové operace Adam Graves.

Na šampionátu se rodák ze Smrčku blýskl osmi body v sedmi zápasech (1+7).

„Líbí se nám jeho charakter a způsob, jakým hraje. Je dostatečně tvrdý, když si chcete zajet před bránu, pořádně vám naloží. Nemá ani problém naskočit do hry. Je opravdu komplexní hokejista," vychvaluje ho generální manažer Rangers Jeff Gorton.

V zámoří se považuje jeho šance na probojování se do prvního týmu Newyorčanů jako vcelku realistická, nicméně konkurence je samozřejmě obrovská.

„Podívejte, když dorazí na kemp, bude na to mít a bude připraven, určitě mu hodíme laso a budeme sledovat, jak vysoko po něm vystoupá," ujišťuje Gorton.

To Hájek o svých schopnostech nepochybuje: „Cítím se silný a připravený. nechci být sobec nebo něco takového, ale věřím si a chci to už letos dokázat."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články