Hlavní obsah

Voráček byl za životní zápas v NHL odměněn. Od klubu dostal netradiční dárek

Praha

Za svůj výkon si od klubu vysloužil netradiční dárek. „Nikdo jiný si tuto helmu nezaslouží víc než Jake,“ zněl vzkaz Philadelphie na Twitteru. Byl to právě český útočník Jakub Voráček, kdo v zápase NHL proti Ottawě nejvíce zazářil. Devětadvacetiletý hráč si při vítězství 7:4 připsal dva góly a tři asistence a po právu byl vyhlášen první hvězdou duelu.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Útočník Philadelphie Jakub Voráček přijímá gratulace od spoluhráčů ke vstřelené brance v Ottawě.

Článek

Byl to Voráčkův večer. Poprvé za jedenáct let, co hraje NHL, si v jednom duelu připsal pět bodů. Nejprve v 15. minutě tečoval střelu Gostisbeherea, čímž srovnal na 1:1. Ve druhé třetině figuroval společně s Radko Gudasem, u gólu Couturiera a poté svým druhým gólem zajistil Philadelphii první vedení v novém ročníku kanadsko-americké soutěže. Díky jeho rychlé střele zápěstím mezi betony brankáře Andersona vedli Letci 3:2.

Další asistence přidal ryšavý forvard v závěrečné třetině, kdy byl u přesilovkového zásahu Girouxe a v poslední minutě nesobecky nabídl Laughtonovi gól do prázdné brány. Flyers tak napravili ostudnou domácí prohru 2:8 se San Jose.

„Někdy je dobré, když po takovém zápase vyjedete ven a máte možnost hrát další den znovu. Využili jsme toho. Skórovali jsme sedmkrát a myslím si, že všechny čtyři řady odehrály výborné utkání," uvedl Voráček. „Ta domácí premiéra nám opravdu nevyšla, ale tady jsme odehráli vážně dobrý zápas," dodal.

V podobném duchu hovořil i hlavní trenér Flyers Dave Hakstol. „O negativech tady dnes nebudu mluvit. Tohle byl sakra skvělý druhý zápas ve dvou dnech, v němž jsme se skvěle zvedli po tom předchozím hodně bídném večeru."

Voráček za své galapředstavení dostal od PR zástupců klubu lyžařskou helmu určenou pro první hvězdu duelu. „Nikdo jiný si tuto helmu nezaslouží víc než Jake," stojí v prohlášení Flyers na twitterovém účtu.

Další zápas na Voráčka a spol. čeká v sobotu na domácím ledě proti Vegas.

Reklama

Související témata: