Hlavní obsah

Hvězda Tampy jde na marodku. Vasilevskij má zlomeninu v chodidle

Hokejisté Tampy Bay se budou muset obejít čtyři až šest týdnů bez ruského brankáře Andreje Vasilevského, který utrpěl při středečním tréninku zlomeninu v chodidle na levé noze. Čtyřiadvacetiletý mistr světa z roku 2014 už nenastoupil ve čtvrtečním duelu při porážce v Pittsburghu 3:4 a odletěl na lékařskou prohlídku do Tampy.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Brankář Tampy Andrej Vasilevskij na snímku zasahuje proti kapitánovi NY Islanders Andersi Leeovi v utkání NHL.

Článek

Vasilevskij v této sezoně vychytal ve 13 zápasech devět výher, má průměr 2,30 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 92,7 procenta. Naposledy nastoupil v sobotu při prohře doma s Ottawou 4:6.

V minulé sezoně se Vasilevskij dělil o prvenství v NHL se 44 výhrami s Connorem Hellebuyckem z Winnipegu a o osmi nulami s Pekkou Rinnem z Nashvillu. V pořadí hlasování o Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře skončil třetí ze Rinnem a Hellebuyckem.

Tampa Bay si Vasilevského vybrala v roce 2012 v prvním kole draftu na 19. pozici. Ve 168 zápasech NHL má průměr 2,58 inkasovaného gólu na zápas, úspěšnost 91,8 procenta a udržel 13 čistých kont. Ve 29 utkáních play off má průměr 2,68 branky na zápas a úspěšnost 91,9 procenta.

Reklama

Související témata: