Hlavní obsah

Díky a zvu tě na drink! Jak pohotová reakce kustoda zařídila v NHL gól

Toronto/Praha

Nebýt jeho pohotové reakce, bůhví, jestli by rychlý protiútok hokejistů Toronta v závěru první třetiny utkání NHL proti San Jose skončil gólem. Na třetí trefě Maple Leafs má velký podíl klubový kustod Bobby Hastings.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Útočník Toronta Mitch Marner se snaží překonat gólmana San Jose Aarona Della.

Článek

Jednadvacetiletý kanadský útočník Toronta Mitch Marner totiž ve vlastním pásmu zlomil hůl a zdálo se, že své dva spoluhráče při rychlém brejku do otevřené obrany Žraloků nedoplní.

Jenže Hastingsova duchapřítomnost se přičinila o opak. Marnerovi mířícímu na střídačku bleskově podal novou hokejku, kterou čtyřka draftu z roku 2015 ve vysoké rychlosti uchopila a mohla se tak zapojit do kombinace.

A Marner se zapojil vskutku ideálně, neboť vracející se útočník San Jose Tomáš Hertl jeho parádní pas nedokázal zastavit, takže Johnu Tavaresovi stačilo jen nastavit hůl, aby zvýšil na 3:1 pro svůj tým.

„Bobby to zvládnul parádně a myslím, že ho teď pozvu na jeho oblíbený drink. Může se na něj těšit," děkoval kustodovi po zápase Marner, který se na výhře 5:3 podílel třemi přesnými přihrávkami.

V probíhající sezoně už jich tak má na kontě rovných třicet, lépe je v tomto ohledu jen Mikko Rantanen z Colorada (32). V tabulce produktivity celé soutěže pak Marnerovi patří třetí místo s 36 kanadskými body.

Reklama

Související témata: