Hlavní obsah

První trefu v NHL oslaví český Žralok s přítelkyní. Ďábly srážejí vlastní góly

San Jose/Praha

Oslava se Žraloky? Nic takového. Český obránce Radim Šimek si užije první trefu v NHL s přítelkyní. „Měl jsem i trochu štěstí, brankář asi nic neviděl, ale stejně je to skvělý pocit," jásal hráč San Jose Sharks po výhře nad New Jersey 5:2. Poražení Ďáblové jsou naopak na cestě do pekel, prohráli osmé z devíti posledních utkání NHL. Sice si odpustili kuriozitu v podobě tří vlastních gólů, jako se jim to "povedlo" o den dřív proti Anaheimu, ale stejně jsou na posledním místě Metropolitní divize a patří mezi nejhorší týmy.

Foto: John Hefti, Reuters

Gól! Radim Šimek (vpravo) oslavuje svoji premiérovou trefu v NHL a přijímá gratulace od kolegy z obrany Sharks Brenta Burnse.

Článek

Bývalý hráč Bílých Tygrů z Liberce trpělivě čekal na svoji šanci. Kontrakt se San Jose uzavřel už v květnu 2017, ale šanci dostával jen v barvách San Jose Barracuda v AHL. Že by ale svou vysněnou zámořskou štaci vzdal, to ani náhodou. Když přišla možnost, prodloužil se Žraloky smlouvu o dva roky. A teď konečně přišla odměna.

„Hraje výborně. Nedokážu si vybavit, že by se mu něco nepovedlo. Má zkušenosti a jako hráč i člověk si věří," prohlásil na Šimkovu adresu spokojený kanadský trenér Peter DeBoer. Šimek byl za své vystoupení proti Devils vyhlášen třetí hvězdou zápasu, statistiku plus/minus si vylepšil o tři kladné body. Českou radost jen umocnilo, že Šimkovi na jeho gól přihrál Lukáš Radil, pro nejž to pro změnu byla první asistence ve slavné zámořské lize.

Ďábelská bída nekončí

To v táboře New Jersey atmosféra houstne. Týmu se nedaří. V polovině listopadu to dokonce vypadalo, že tým může mít lídra v českém útočníkovi Pavlu Zachovi, který po návratu z farmy nasázel v rychlém sledu soupeřům několik gólů, ale nyní je nadšení pryč. A Ďáblové tápou a sbírají porážky. Pokud by se braly výsledky posledních patnácti zápasů, je tým Devils nejhorší ve Východní konferenci NHL.

Zmar a bída, v jaké se tým nachází jen podtrhla kuriozita, kdy si v předchozím utkání s Anaheimem Ďáblové vstřelil tři vlastní góly, což se také jen tak nevidí.

Reklama

Související témata: