Hlavní obsah

Když zajíček Energizer zapne turbo. Kaše se po prvním hattricku v NHL rozplývá štěstím

Anaheim/Praha

Před pár dny v rozhovoru pro Právo a Sport.cz přiznal, že se při zápasech snaží neustále střílet, aby svými góly pomohl Anaheimu k důležitým bodům. Svá slova dokázal naplno český hokejista Ondřej Kaše přetavit v činy v nočním duelu proti Dallasu, kdy svým prvním hattrickem v NHL pomohl k vítězství 6:3. Po Davidu Pastrňákovi se stal druhým českým hráčem, který na tuto metu v letošní sezoně kanadsko-americké soutěže dosáhl.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Ondřej Kaše (25) slaví se spoluhráči svůj gól.

Článek
Fotogalerie

Své branky rovnoměrně rozdělil do všech třetin. Nejprve v té první zblízka zužitkoval pas Aberga, ve druhé pak přesnou ranou zápěstím snížil na průběžných 2:3 a v závěrečné dvacetiminutovce pak střelou, na první pohled z bezvýchodné pozice, prostřelil brankáře Bishopa.

„Jen jsem zavřel oči a vystřelil," řekl Kaše ke svému třetímu zásahu. Po něm pak jeho spoluhráči přidali další tři trefy a Ducks zaznamenali důležité vítězství. „Dát hattrick je bláznivý pocit. Jsem strašně šťastný. Pro nás jsou ale cennější dva body," vykládal třiadvacetiletý útočník zámořským novinářům.

Po jeho prvním třígólovém večeru se na rodáka z Kadaně hrnula chvála ze všech stran. „Pokaždé, když byl na ledě, znamenal pro soupeře hrozbu," vyzdvihl Kašeho výkon spoluhráč Brian Montour.

„Je jako zajíček Energizer. Je to typ hráče, který se rád mazlí s pukem. Hattrickem byl odměněn za tvrdou práci, kterou do hokeje dává," pochválil českého forvarda i kouč Randy Carlyle.

Slova uznání si Kaše vysloužil i od dlouholetého kapitána a hrající legendy Ducks Ryana Getzlafa. „Ondřej skvěle dokáže vybojovat puk a posléze s ním něco vymyslet. Můžete bruslit pořád dokola, ale pokud s kotoučem nic nevymyslíte, jen plýtváte energií. V tom odvádí dobrou práci. Navíc si dokáže vytvořit prostor."

Kvůli otřesu mozku byl nucen Kaše vynechat prvních osmnáct duelů letošní sezony. Stihl tak odehrát pouze patnáct zápasů a po druhém tříbodovém zápasu v řadě (v neděli gólem a dvěma asistenci řídil výhru 6:5 po sam. náj. nad New Jersey) si vylepšil své konto na čtrnáct bodů. V hodnocení +/- je dokonce se sedmi plusovými body nejlepší v týmu.

Reklama

Související témata: