Hlavní obsah

Drsný útok na českého hokejistu v NHL vyvolal bitku. Zbabělost! zuří spoluhráč

Divokou přestřelku s hodně adrenalinovým závěrem zažili fanoušci v Calgary při vítězství Flames 8:5 nad hosty ze San Jose. Obětí vypjatých emocí se stal český obránce Sharks Radim Šimek, který opouštěl otřesený hrací plochu.

Foto: Candice Ward, Reuters

Obránce San Jose Radim Šimek (vpravo) a T.J. Brodie z Calgary.

Článek

Zápas, jemuž vévodil skvělým výkonem brankář domácích David Rittich, nabídl parádní podívanou. Hosté dokázali i díky gólu Lukáše Radila a jedné asistenci Tomáše Hertla držet s domácími krok až do začátku třetí třetiny, kdy během necelých čtyř minut třikrát inkasovali. Emoce se ale hrotily dál, na což doplatil český zadák.

Necelou půlminutu před koncem zápasu se rozjel útočník Calgary Sam Bennett a tvrdě srazil k zemi Radima Šimka, jenž evidentně nebyl po odehrání kotouče na střet připravený.

Pomsta přišla ihned, Benneta vyzval k bitce Barclay Goodrow. Publikum v hale bouřilo a hráči z obou střídaček na sebe pořvávali ostrá slova.

„Predátorský," komentoval kouč San Jose Pete DeBoer zákrok na Šimka, kterým se bude vedení ligy zabývat.

„Tohle je na konci zápasu hodně zbabělé. Něco takového opravdu nečekáte. Goody (Goodrow) udělal dobrou práci tím, jak zareagoval," ulevila si opora Sharks Joe Pavelski.

Reklama

Související témata: