Hlavní obsah

Jágr má následovníka. Ruský snajpr ho napodobil a je hlavní hvězdou měsíce v NHL

New York/Praha

Útočníci Nikita Kučerov z Tampy Bay, Johnny Gaudreau z Calgary a Connor McDavid z Edmontonu byli vyhlášeni třemi hvězdami měsíce v NHL. Anketu ovládl Kučerov, který v prosinci zaznamenal ve 14 utkáních devět gólů a 21 asistencí a jako první hráč po Jaromíru Jágrovi dokázal za měsíc v zámořské soutěži nasbírat nejméně 30 kanadských bodů. Jágrovi se to povedlo v březnu 2001 v dresu Pittsburghu, když v 15 zápasech vstřelil 15 branek a přidal 16 asistencí.

Foto: Kim Klement, Reuters

Nikita Kučerov (86) se raduje z gólu proti Philadelphii.

Článek

Kučerov má velkou zásluhu na tom, že Tampa kraluje NHL. V prosinci si vylepšila klubové rekordy díky 13 výhrám ze 14 utkání a také v počtu bodů získaných za jeden měsíc. Pětadvacetiletý ruský hokejista je s 65 body nejproduktivnějším hráčem soutěže a díky 46 asistencím i nejlepším nahrávačem.

Gaudreau si ve 14 prosincových duelech připsal 11 gólů a 15 přihrávek. Ve dvou zápasech se blýskl čtyřbodových příspěvkem za dvě branky a dvě asistence.

McDavid vytěžil z 13 utkání osm tref a 14 asistencí, nebodoval pouze v jednom z prosincových zápasů. Jako šestý hráč v historii NHL dosáhl ještě před 22. narozeninami hranice 200 asistencí a jako devátý pokořil metu 300 bodů.

Reklama

Související témata: