Hlavní obsah

Chicago - Calgary 3:4Český gólman opět čaroval v NHL, jednu hrubku si ale neodpustil

New York/Praha
Aktualizováno

Parádní výkon předvedl opět v NHL český gólman Calgary Flames David Rittich. Jeho Plameny vyhrály na ledě Chicaga 4:3 a brankář předvedl 32 úspěšných zákroků. Jednou se ale červenal. Při první inkasované brance jej totiž nachytal Kane z nulového úhlu, nakonec ale mohl Rittich slavit patnáctý vyhraný zápas v sezoně. Český útočník San Jose Tomáš Hertl pak pomohl gólem Žralokům k výhře nad Los Angeles 3:1. Byl navíc vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Foto: Matt Marton, ČTK/AP

Gólman Calgary Flames David Rittich (33) se překonával a i jeho zásluhou Plameny slaví výhru na ledě Chicaga Blackhawks.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Philadelphie pokračují v bídných výkonech z poslední doby. Na domácím ledě Flyers podlehli St. Louis a zaknihovali sedmou porážku v řadě. Hosté vedli po dvou třetinách jen nejtěsnějším rozdílem 1:0, pak ale dokázali náskok zvýraznit, když se prosadil kanonýr Tarasenko a výhru pečetili trefou do prázdné branky. Na domácí straně se Jakub Voráček ani Radko Gudas do zápasových statistik nezapsali.

Gól na domácím ledě nedalo ani Toronto v souboji s Nashvillem, prohrálo 0:4. I v tomto případě se hosté ujali vedení ve druhé třetině. Vedení ale navýšili P.K. Subbanem ještě před jejím koncem. V závěrečné části hry pak Predátoři přidali další dva góly a potvrdili dobrou formu – vyhráli čtvrté z posledních pěti utkání v NHL. Toronto naopak doma prohrálo třetí z posledních čtyř zápasů.

Trápení domácích týmů v koncovce podtrhl Montreal, jenž podlehl Minnesotě fotbalově 0:1. Zápas ale rozhodně nebyl nudný. Už ve třetí minutě fanoušky pobavila rvačka, Canadiens pak do konce třetiny nevyužili tři přesilovky. Na gól se nakonec čekalo až do 47. minuty, kdy se prosadil v dresu Wild finský útočník Mikael Granlund.

Chicago hrálo doma s Calgary a branku Plamenů hájil český gólman David Rittich. Blackhawks sice rychle prohrávali, pak na jinak skvělého Ritticha vyzrál zkušený Patrick Kane. Ten z nulového úhlu bekhendem jen nahazoval puk na branku, český gólman si ale neštasťně srazil touš za záda.

Kane se podílel i na druhé trefě Chicaga, když předložil ideální přihrávku De Brincatovi, jenž skóroval s levého křídla. Plamenům se ještě do konce druhé části hry povedlo vyrovnat a hned ve 41. minutě dokonce získaly zpátky vedení. Úřadoval první útok Calgary, zařídil totiž tři góly Plamenů. Monahan se trefil jednou a jeho parťák Gaudreau dvakrát.

Další branky padly až v poslední minutě. Nejprve hosté v oslabení jistili výhru trefou do prázdné branky, Chicago pak ještě stihlo skóre korigovat. Na domácí straně se do zápasových statistik nezapsal David Kämpf, úspěšný nebyl ani útočník Calgary Michael Frolík.

Na domácím ledě uspěli tentokrát jen Žraloci ze San Jose v utkání s Los Angeles. Vítěznou branku vstřelil krátce před polovinou utkání český útočník Tomáš Hertl. Tým Sharks v tu chvíli vedl 2:1. "Viděl jsem Karlyho na puku a věděl jsem, že se mě pokusí najít. Snažil jsem se vytvořit si prostor. Chtěl jsem jet až do branky, ale měl jsem po boku jejich zadáka, takže jsem vypálil nahoru. Mám z té trefy radost, jelikož z podobné pozice se moc často neprosazuju," podotkl Hertl.

Triumf pak Žraloci pečetili jednadvacet sekund před koncem při přesilovce gólem do prázdné branky.

Výsledky zápasů NHL
Philadelphia – St. Louis 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky: 21. B. Schenn, 52. Tarasenko, 59. D. Perron. Střely na branku: 25:37. Diváci: 19 021. Hvězdy zápasu: 1. B. Schenn, 2. Binnington, 3. Schwartz (všichni St. Louis)
Toronto – Nashville 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Branky: 25. Ekholm, 34. P.K. Subban, 58. Colton Sissons, 60. Fiala. Střely na branku: 18:32. Diváci: 19 059. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. Ekholm, 3. Fiala (všichni Nashville)
Montreal - Minnesota 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka: 47. Mikael Granlund. Střely na branku: 32:25. Diváci: 20 601. Hvězdy zápasu: 1. Dubnyk (Minnesota), 2. Price (Montreal), 3. Mikael Granlund (Minnesota)
Chicago – Calgary 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Branky: 17. P. Kane, 26. DeBrincat, 60. Saad - 4. a 41. J. Gaudreau, 39. Monahan, 60. Hathaway. Střely na branku: 35:43. Brankář David Rittich (Calgary) odchytal 59:55 minut, inkasoval třikrát z 35 střel a měl úspěšnost zákroků 91,4 procenta. Diváci: 21 306. Hvězdy zápasu: 1. J. Gaudreau (Calgary), 2. P. Kane (Chicago), 3. Monahan (Calgary).
San Jose – Los Angeles 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 18. Donskoi, 30. Hertl, 60. Thornton - 24. Kopitar. Střely na branku: 29:23. Diváci: 15 447. Hvězdy zápasu: 1. E. Karlsson, 2. Hertl, 3. Donskoi (všichni San Jose)

Reklama