Hlavní obsah

Krásné gesto ruské hvězdy! Pozůstalým po tragédii věnovala čtyři miliony rublů

Pittsburgh/Praha

Hokejový útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin věnoval čtyři miliony rublů (přes milion a tři sta tisíc korun) pozůstalým obětí neštěstí v Magnitogorsku. Dvaatřicetiletý ruský centr je rodákem z tohoto města, místní Metallurg jej vychoval pro velký hokej.

Foto: Jeff Curry, Reuters

Útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin.

Článek

Malkinem zaslaná suma poputuje na konto v bance, které je určeno těm, kteří v poslední den loňského roku přišli o své blízké. Výbuch plynu v jednom z domů v Magnitogorsku si vyžádal 39 obětí na životech. Podle Malkina k výbuchu došlo jen nedaleko od místa, kde vyrůstal a kde stále žijí jeho rodiče.

Útočník Pittsburghu vyjádřil podporu rodákům z Magnitogorsku už na začátku roku, když do zápasu s NY Rangers nastoupil s bruslemi, na nichž stály nápisy „Magnitogorsku, jsme s tebou" a „Magnitogorsku, jsi v mém srdci".

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Минувшей ночью магнитогорский хоккеист - звезда мирового хоккея, наш земляк и воспитанник Евгений Малкин на очередную игру чемпионата НХЛ вышел в коньках, на которых сделаны надписи. . . "Магнитогорск - мы с тобой" . . "Магнитогорск всегда в моём сердце" Напомню, 2 января в Магнитогорске был день траура, и наш хоккеист, выступающий в "Питтсбург Пингвинз", решил таким образом почтить память погибших земляков в ужасной трагедии... . . Кстати, "Питтсбург" выиграл свой матч у "Рейнджерс" 7:2, а Евгений забил гол (уже 13-й в этом сезоне). . Видео: с сайта "Питтсбурга"... . . #магнитогорск #трагедия #память #малкин #всегдавмоёмсердце #хкметаллург #нашизаокеаном #нашвоспитанник #malkin #hcmetallurg #magnitogorsk #hockeyduzenko

Příspěvek sdílený ЛИЧНЫЙ БЛОГ О ХОККЕЕ И ЖИЗНИ (@hockeyduzenko),Led 3, 2019 v 3:05 PST

„Chtěl jsem si dát něco na dres, ale to pravidla NHL jednotlivcům neumožňují. Nápis na hokejce by zase nebyl viditelný. Proto jsem se rozhodl pro brusle. Viděl jsem to u basketbalistů v NBA, kteří si někdy popíší tenisky," vysvětloval tehdy Malkin pro ruský Sport-Express.

Reklama