Hlavní obsah

Mladík debutoval v NHL a hned vyhrál tvrdou bitku

Boston/Praha

To bude drsňák! Dvacetiletý centr Trent Frederick si v utkání NHL mezi Bostonem a Winnipegem odbyl hodně horkou premiéru. Nováček sice herně nějak nezazářil, ve svém prvním zápase se ale nebál shodit rukavice a svému o mnoho zkušenějšímu protivníkovi pořádně naložil v pěstním souboji.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Bitka Trenta Fredericka a Brandona Taneva v utkání mezi Bostonem Bruins a Winnipegem Jets

Článek

K souboji došlo na konci druhé třetiny, kdy se před brankou hostujícího Winnipegu strhla menší strkanice. Sedmadvacetiletému křídlu Jets Brandonu Tanevovi se asi nelíbilo počínání mladíka Fredericka, a tak se rozhodl ho vytrestat. Nováček jeho výzvu bez váhání přijal, na cestu do šatny nasázel mu hodně tvrdých direktů a připsal si jednoznačnou výhru.

Brandon Tanev kroutí svou 4. sezonu v NHL a během své kariéry absolvoval už čtyři bitky. Na tu zatím poslední asi nebude vzpomínat zrovna v dobrém. Opačné pocity nejspíš měli rodiče debutanta Fredericka, kteří v hledišti synovo vítězství mohutně oslavovali.

Frederick v utkání odehrál 8 minut a 29 vteřin a za tu dobu kromě zmiňované bitky stihl rozdat dva hity. Devětadvacítka draftu z roku 2016 si v současné sezoně připsala 37 startů na farmě. Tam Frederick nasbíral 17 kanadských bodů za 10 gólů a 7 asistencí. Momentálně není jasné, zda si boxerským představením řekl nováček o to, aby byl na delší čas zařazen do základní sestavy Medvědů.

Bruins proti Winnipegu nakonec padli 3:4 po nájezdech. U všech tří gólů Bostonu byl David Pastňák, který si připsal jeden gól a dvě asistence.

Reklama

Související témata: