Hlavní obsah

Tak byl to gól, nebo ne? V Americe se přou o neuznanou branku Pastrňákova spoluhráče

Boston/Praha

Zvláštní situace nastala v utkání NHL mezi Bostonem a Coloradem. Obránce Bruins John Moore nahodil na červené puk o mantinel směrem k bráně Avalanche. Kotouč se ale od skla odrazil takovým způsobem, že k překvapení všech přítomných skončil v síti.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Útočník Bostonu Bruins David Pastrňák (88) padá k zemi v utkání s Coloradem Avalanche v NHL.

Článek

V bostonské hale vypuklo nadšení, Bruins se však neradovali dlouho. Rozhodčí totiž gól neuznali. To, že se puk odrazil od skla, by nevadilo, v takovém případě hra normálně pokračuje. Problémem však bylo, že podle soudu mužů v černobílém se kotouč odrazil od jeho zakřivené části u střídaček. A to v hokeji znamená přerušení hry. Cokoli, co se tedy stane potom, není už bráno v potaz.

Na oficiálním twitterovém účtu Bostonu se krátce po situaci rozhořela diskuze, odkud se tedy vlastně puk odrazil. "No, tohle bylo divné," okomentoval situaci administrátor účtu Bruins. A mnozí fanoušci na tweet zapáleně reagovali s tím, že si rozhodně nejsou jisti, že se puk odrazil právě od zakřiveného skla. Celá situace však byla velmi rychlá a nepřehledná. Posuďte sami.

Ať již kuriózní gól byl, nebo nebyl uznán oprávněně, svým zákrokem se nejspíš gólman Colorada Semjon Varlamov chlubit nebude. V situaci trestuhodně zaspal, přitom na puk měl dobrý výhled a nebyl pod tlakem protihráčů.

Boston se navzdory neuznané brance mohl i tak radovat. Colorado Avalanche zdolal v prodloužení 2:1 a připsal si dva body.

Reklama