Hlavní obsah

Výměna! Rangers poslali českého gólmana do Vancouveru

Český brankář Marek Mazenec byl v NHL vyměněn z New York Rangers do Vancouveru. Canucks za něho obětovali právo volby v 7. kole draftu v roce 2020. Sedmadvacetiletý písecký rodák Mazanec si za slavné Rangers v utkání NHL vůbec nezachytal.

Foto: Sport.cz

Brankář Marek Mazanec.

Článek

Do Rangers přišel Mazanec předloni na začátku prosince ze Slovanu Bratislava z KHL a dochytal sezonu v Hartfordu. V červnu podepsal s klubem z Manhattanu nový roční dvoucestný kontrakt, několikrát byl i povolán do prvního týmu, další starty v nejlepší hokejové lize světa ale nepřidal.

Na kontě tak má stále 31 zápasů ještě v dresu Nashvillu s průměrem 2,98 gólu na utkání, úspěšností zákroků 89,5 procenta a dvěma vychytanými nulami. V této sezoně odchytal v AHL za Hartford 20 zápasů s průměrem 3,01 obdržené branky a úspěšností 90,3 procenta.

Canucks jsou nyní stejně jako Rangers mimo postupové pozice do play off, ale s výrazně menší ztrátou. V současnosti mají s obsazením brankoviště problémy, protože jednička Jacob Markström i jeho náhradník Thatcher Demko jsou nemocní.

I proto musel do pondělního utkání se San Jose nastoupit k debutu v NHL teprve devatenáctiletý Michael DiPietro. Vancouver zápas nezvládl, Sharks si odvezli vysokou výhru 7:2. Další vystoupení čeká Canucks v noci ze středy na čtvrtek, kdy se představí na ledě trápícího se Anaheimu.

Reklama

Související témata: