Hlavní obsah

Hvězdou týdne v NHL byl zvolen lídr produktivity Kučerov

New York

Nejlepším hokejistou NHL za uplynulý týden byl zvolen lídr produktivity soutěže Nikita Kučerov z Tampy Bay. Ruský útočník si ve třech zápasech připsal deset bodů za tři góly a sedm asistencí.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Útočník Tampy Bay Nikita Kučerov.

Článek

Pětadvacetiletý Kučerov přispěl k výhrám 6:3 nad Calgary a 6:0 nad Dallasem shodně gólem a třemi asistencemi. V třetím duelu týdne při vítězství 3:0 nad Montrealem vstřelil vítězný gól a připsal si jednu nahrávku.

Produktivitu NHL vede Kučerov s 94 body (27+67) z 59 zápasů a v boji o Art Ross Trophy má náskok sedmi bodů před Patrickem Kanem z Chicaga.

Druhou hvězdou týdne byl vyhlášen další ruský útočník Vladimir Tarasenko ze St. Louis. Také on si připsal deset bodů (4+6), na které ale potřeboval o zápas víc než Kučerov. Pomohl tak Blues prodloužit vítěznou sérii už na deset zápasů, což je vyrovnaný klubový rekord.

Třetí hvězdou týdne byl kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. Kanadský centr přispěl dvěma góly a osmi asistencemi ve čtyřech utkáních ke třem výhrám Penguins, kteří se posunuli na pozice zajišťující play off.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články