Hlavní obsah

Krejčí s Frolíkem natahují své bodové série. Boston i Calgary si připisují další výhry

Čeští útočníci David Krejčí s Michaelem Frolíkem asistovali ve středečních utkáních NHL. Oba byli u úvodních branek svých týmů a prodloužili tím své série. Frolík bodoval třikrát v řadě a Krejčí dokonce popáté. Bruins si na nájezdy poradili s Vegas a Flames rozhodli ve třetí třetině duel s New Yorkem Islanders.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Útočník Calgary Flames Mikael Backlund oslavuje branku s Michaelem Frolíkem v utkání proti New Yorku Islanders.

Článek

Souboj prvního celku Metropolitní divize z New Yorku a prvního celku Pacifické divize z Calgary dopadl lépe pro Flames. Frolík přitom přihrával na první gól utkání, který v páté minutě vsítil Švéd Mikael Backlund.

Islanders sice dokázali během druhé a třetí třetiny vyrovnat na 2:2, ale Flames rychlými góly Jankowskiho a Gaudreaua v závěrečném dějství dotáhli svůj celek k vítězství 4:2.

Diváci v Scotiabank Saddledome mají důvod k radosti. Calgary si připsalo třetí výhru v řadě a ve všech vítězných střetnutích zapisoval body i Frolík, konkrétně za dva góly a dvě asistence. Flames jsou aktuálně druhým nejlepším týmem celé NHL.

Nájezdy svědčily Medvědům

Útočník Bostonu David Krejčí také asistoval u první branky svého mužstva. Ve 12. minutě duelu s Vegas Golden Knights se trefil Jake DeBrusk a Krejčí přihrávkou svůj bodový zápis natáhl už na pět zápasů. Úctyhodnou sérii zdobí dva góly a osm asistencí.

Do konce prvního dějství za Vegas snižoval Smith. V 1. minutě třetí třetiny se trefil bostonský Marchand, jenže už za 27 vteřin bylo zase srovnáno. Utkání tak rozhodovaly samostatné nájezdy a v nic se lépe zadařilo Medvědům.

Bruins zvítězili posedmé v řadě. I bez zraněného Davida Pastrňáka kráčí neohroženě do play off.

Reklama

Související témata: