Hlavní obsah

Pastrňák je zpátky. Sklidil výsměch kvůli vousům, ale rýpajícího parťáka rázně setřel

Boston/Praha

Konečně zpátky! Nejproduktivnější český hokejista této sezony v NHL David Pastrňák se po operaci palce na levé ruce vrátil po šestnáctizápasové pauze na led v soutěžním utkání. Při jednoznačné výhře Bostonu nad New Yorkem Islanders 5:0 si sice nepřipsal ani jeden bod, ale po zápase byl v dobrém rozmaru.

Foto: Brad Penner, Reuters

Útočník Bostonu David Pastrňák (vpravo) a obránce New Yorku Islanders Adam Pelech.

Článek

„Cítil jsem se dobře. Fyzicky to bylo v pohodě a ani jsem necítil žádnou bolest, i když hned první střídání bylo docela tvrdé," popisoval český forvard své pocity po utkání.

Hned v úvodní čtvrthodině vyslal Pastrňák na bránu tři střely, ale za záda gólmana se netrefil. „Neměl jsem ideální timing, ale naše lajna měla spousty šancí. Já je však nevyužil tak, jak bývám zvyklý," posteskl si.

Nicméně odmítal, že by při své typické střele z první nějak, vzhledem k nedávné operaci palce, podvědomě ubral na intenzitě. „Šel jsem do švihu naplno. Možná jsem měl spíš trochu ubrat, protože jsem pálil dost mimo," smál se.

Jeho tvář pomalu zarůstá plnovousem, z čehož si přes sociální sítě utahoval spoluhráč Brad Marchand. „Je načase oholit ten Laineův plnovous?" rýpal do českého reprezentanta s odkazem na řídký vous finského mladíka Patrika Laineho z úvodu sezony, který sklízel posměch fanoušků.

Pastrňák si nenechal nic líbit a připomněl Marchandovi fotku, kdy si rovněž nechával zarůstat tvář a nevypadal zrovna elegantně. „Není divu, že ty si vousy růst nenecháš," oplácel rodák z Havířova.

Přestřelka na Twitteru pokračovala dál. Pastrňák ji uzavřel narážkou na výrazný Marchandův nos. „Když hraješ NHL, ale nemůžeš hrát ani na schovávanou, protože tvůj nos vždy vyčuhuje," napsal Pastrňák nad karikaturu Marchanda s extrémně zvýrazněným nosem.

Reklama

Související témata: