Hlavní obsah

Čtyři dny a dost! Český obránce Šulák se z Detroitu vrací na farmu

Detroit

Český hokejový obránce Libor Šulák se po čtyřech dnech vrátil z Detroitu na farmu do Grand Rapids. Pětadvacetiletý odchovanec Pelhřimova během svého pobytu v prvním týmu Red Wings šanci v zápase nedostal a nerozšířil svou bilanci šesti startů z úvodu sezony, kdy v NHL debutoval.

Foto: Sport.cz

Obránce Detroitu Libor Šulák (47) v zápase proti Chicagu.

Článek

Šulák zůstal ve čtvrtek při porážce v St. Louis 2:5 i v sobotu při výhře nad ledě Vegas 3:2 v prodloužení jen na tribuně. V úvodu ročníku v dresu Detroitu v šesti duelech nebodoval, má na kontě sedm střel na branku, čtyři záporné body v bilanci plus/minus a šest trestných minut.

V AHL má na kontě za Grand Rapids v této sezoně 54 zápasů a 12 bodů za čtyři branky a osm asistencí. Šulák podepsal předloni v květnu jako nedraftovaný volný hráč dvouletý nováčkovský kontrakt a následně byl po kempu zapůjčen do Pelicans Lahti do finské ligy. Na závěr sezony se vrátil do zámoří do Grand Rapids, kde stihl jen dva duely a připsal si dvě asistence.

V dresu české reprezentace se představil na posledních dvou světových šampionátech. V letech 2015 až 2017 hrál za Znojmo v EBEL, předtím působil v Chomutově, za který nastupoval i v extralize a první lize.

Reklama

Související témata: