Hlavní obsah

Hašek má potíže se zápěstím, vynechá nejméně dva zápasy

DETROIT

Hokejisté Detroitu se v těchto dnech musí obejít bez pomoci českého brankáře Dominika Haška. Dvaačtyřicetiletá jednička Red Wings má problémy se zánětem šlachy v zápěstí a byla nucena vynechat už nedělní duel proti Calgary. Podle informací zámořského tisku nenastoupí ani dnes ve Filadelfii.

Článek

Haškovy zdravotní komplikace by neměly být vážné, podle agentury Detroit Free Press se však při blížícím se konci základní části NHL nejedná o pozitivní signál. Olympijský vítěz z Nagana totiž kvůli svému zdraví musel vynechat již několikrát klíčovou fázi sezóny.

Potíže se zápěstím má Hašek od středečního zápasu s Phoenixem, pravděpodobně tomu pomohl střet s útočníkem hostí Shanem Doanem. "Byl s tím u specialisty a ten zjistil, že jde o šlachu. Měl by být v pořádku během několika dní," řekl po sobotním tréninku trenér Detroitu Mike Babcock.

Problémy českého gólmana jsou pro Red Wings nepříjemné i s ohledem na skutečnost, že dvojka Chris Osgood je momentálně také zraněná. Do pozice dočasné jedničky se tak posunul Joey MacDonald, který týmu v neděli pomohl k výhře 7:4 nad Calgary. Vedení klubu k němu z farmy povolalo Jamese Howarda z farmy v Grand Rapids. Ten by také podle dostupných informací měl nastoupit dnes na ledě Flyers.

Reklama

Související témata: