Hlavní obsah

Hokejisty Vegas by v play off měl posílit petrohradský kanonýr Gusev

Praha

Hokejisty Vegas Golden Knights by měl v play off posílit petrohradský kanonýr Nikita Gusev. Nejproduktivnější hráč základní části Kontinentální ligy se nedostal s Petrohradem do finále KHL a sezonu by mohl dokončit v zámoří. NHL zatím nehrál.

Foto: Sport.cz

Nikita Gusev by mohl posílit hokejisty Las Vegas

Článek

Guseva draftovala v roce 2012 Tampa Bay a jeho práva získal klub z Las Vegas před dvěma lety. Nyní by Golden Knights rádi angažovali šestadvacetiletého ruského útočníka pro boje o Stanley Cup, které začali porážkou se San Jose 2:5 i díky gólu Tomáše Hertla. Druhý zápas se bude hrát dnes v noci v San Jose.

S Petrohradem Gusev prohrál semifinálovou sérii KHL s moskevským CSKA. Podle informací TSN se jeho agent snaží ukončit v Petrohradu smlouvu, jež vyprší na konci dubna. V základní části nasbíral Gusev 81 bodů (17+64), v play off skóroval devětkrát a měl 19 bodů.

"Moc o něm nevím. Uvidíme, jak to dopadne," reagoval kouč Vegas Gerard Gallant. Loni patřil Gusev k hrdinům ruského týmu na olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde ke zlatu přispěl ve finále s Němci dvěma góly a dvěma nahrávkami. Navíc ovládl produktivitu celého turnaje. S reprezentací si zahrál i na mistrovství světa loni a předloni, z roku 2017 má bronz.

Reklama

Související témata: