Hlavní obsah

Náhoda, nebo geniální trefa? Obránce Winnipegu vstřelil gól o masku brankáře

St. Louis/Praha

Mrtvý úhel, rána o masku a gól. Hokejisté Winnipegu zabrali a v nedělním utkání na ledě St. Louis si ve třetím zápase prvního kola play off připsali vítězství 6:3. Ke snížení stavu série na 1:2 přispěl dvěma body zkušený obránce Dustin Byfuglien. Jeho branka přitom měla kuriózní parametry.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Obránce Winnipegu Jets Dustin Byfuglien oslavuje gól ve třetí třetině utkání se St. Louis Blues.

Článek

Když hokejisté Winnipegu odjížděli po dvou domácích porážkách na led St. Louis, věděli, že výhra bude jediným možným prostředkem k tomu, zvrátit nepříznivý vývoj série 1. kola play off NHL. Povedlo se a po vítězství 6:3 je nyní stav 1:2 na zápasy.

K výsledku přispěl kuriózní trefou obránce Winnipegu Byfuglien, který ve třetí třetině pálil z mrtvého úhlu o masku domácího gólmana Jordana Binningtona. Jeho prudká trefa, která mířila přímo na boční část brankářovy helmy, znamenala navýšení vedení hostů na 5:2. Ochránce svatyně neměl nejmenší šanci na střelu jakkoliv zareagovat.

„Doufám, že takhle budeme pokračovat a ty puky za záda Binningtona prostě dostaneme," řekl zámořským novinářům po utkání čtyřiatřicetiletý obránce Byfuglien. „Musíme se soustředit na detaily, soustředit se na naši hru v obraně a góly prostě přijdou," promluvil autor jedné branky a jedné asistence o plánu Winnipegu k nadcházejícím bojům o postup.

Další střetnutí na ledě St. Louis v Enterprise Center je na programu v úterý. Winnipeg v místní hale letos vyhrál už potřetí ze tří předchozích zápasů.

Reklama