Hlavní obsah

Boston - Carolina 6:2Stav série 2:0Boston překonal Mrázka šestkrát a je v půli cesty do finále NHL

Brankář Petr Mrázek vydržel celé utkání v brance Caroliny, s kterou podlehl v Bostonu 2:6 a ve finále Východní konference NHL prohrává jeho tým 0:2 na zápasy. Český gólman pustil šest branek v letošním play off už podruhé a v utkání kryl 19 střel. Na kanonádě hokejistů Bruins se podíleli David Pastrňák a David Krejčí shodně jednou asistencí.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Bostonský Chris Wagner (14) a brankář caroliny Petr Mrázek.

Článek

Mrázek chytil v úvodu zápasu šanci Pastrňákovi, ale poté v rozmezí 16. až 24. minuty třikrát inkasoval. První gól šel navíc na jeho vrub, protože českému brankáři proklouzla mezi rukou a tělem střela Matta Grzelcyka z ostrého úhlu. Ještě v úvodní třetině zvýšil na 2:0 Jake DeBrusk, který v přesilové hře dorazil do branky Pastrňákovu střelu.

U třetího gólu byl Mrázek bezmocný. Přihrávka Marcuse Johanssona se odrazila od brusle bránícího Grega McKegga tak nešťastně, že před Connorem Cliftonem zívala prázdná branka.

V závěru prostřední části se znovu prosadil Grzelcyk, první hvězda zápasu, když bekhendový pokus z mezikruží zaplachtil až do branky.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Bostonský Jake DeBrusk (74) se raduje z gólu proti Carolině.

Boston splnil i v závěrečném dějství velmi rychle normu dvou gólů za třetinu. Krejčí ve 42. minutě sice z dorážky netrefil odkrytou branku, ale David Backes zachytil jeho střelu a pohodlně skóroval. Z přečíslení dva na jednoho zvýšil vzápětí Danton Heinen už na hrozivých 6:0.

Carolina v závěrečných deseti minutách alespoň zkorigovala skóre. Nejdříve se tečí prosadil Justin Williams a po něm potrestal chybnou rozehrávku gólmana Tuukky Raska útočník Teuvo Teräväinen, který poslal puk do prázdné branky.

Finále Východní konference NHL - 2. zápas:
Boston - Carolina 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
Branky: 16. a 38. Grzelcyk, 19. DeBrusk (Pastrňák), 24. Clifton, 42. Backes (Krejčí), 45. Heinen - 52. Williams, 58. Teräväinen. Střely na branku: 25:23. Petr Mrázek odchytal za Carolinu celý zápas, inkasoval šest branek z 25 střel a úspěšnost zásahů měl 76 procent. Diváci: 17 565. Hvězdy zápasu: 1. Grzelcyk, 2. Marcus Johansson, 3. Krug (všichni Boston). Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: