Hlavní obsah

Mrázkovi v létě vyprší smlouva. Carolina i nadále stojí o jeho služby

Raleigh/Praha

Bude pokračovat? Brankář Caroliny Hurricanes Petr Mrázek v letošní sezoně NHL zářil, když svými výkony v závěru základní části s týmem vybojoval divokou kartu pro play off. V něm hokejisté Hurricanes při nebojácném tažení dokráčeli až do finále Východní konference. Českému gólmanovi však v létě končí jeho roční kontrakt a pokračování v klubu z města Raleigh není zatím vůbec jisté. „Náš cíl je ho udržet,“ nechal se v úterý slyšet manažer Caroliny Don Waddell.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Brankář Caroliny Petr Mrázek v akci.

Článek

Mrázek má v současné chvíli v platnosti jednoroční kontrakt na 1,5 milionu dolarů, který však vyprší už 1. července. Pokud by český brankář do té doby neuzavřel smlouvu novou, stane se od léta nechráněným volným hráčem. Klub však o jeho služby nadále stojí, a tak bude záviset také na Mrázkovi a jeho agentovi, jestli v Carolině setrvá.

Roli zřejmě bude hrát i finanční výše nabídky, s kterou se semifinalista letošní NHL Carolina vytasí. Hurricanes mají podle dostupných informací usilovat také o prodloužení smlouvy svého druhého brankáře Curtise McElhinneyho, který ostravského rodáka zastoupil v bráně po jeho zranění v sérii s New Yorkem Islanders a také během posledních dvou duelů letošní sezony proti Bostonu. V základní části se spolu oba strážci svatyně pravidelně střídali.

Foto: Reuters a ČTK/AP

Curtis McElhinney (vlevo) a Petr Mrázek předváděli v letošním play off parádní výkony.

„My všichni v klubu máme pocit, že bychom je oba chtěli v týmu," řekl v úterý manažer Caroliny Don Waddell. „Oba dva mají samozřejmě právo na to, stát se nechráněnými volnými hráči, ale náš cíl teď bude přivést je zpět, pokud to bude možné," neskrýval manažer svůj zájem.

Mrázek v letošním ročníku odchytal 40 zápasů základní části. Připsal si 23 vítězství, 14 porážek a tři prohry v prodloužení s průměrem 2,39 obdržených branek na zápas a s procentuální úspěšností zákroků 91,4 procent.

Reklama

Související témata: