Hlavní obsah

Kanadský útočník, který může předstihnout Jágra, odchází do Caroliny. Dres mění i další hvězda

New York/Praha
Aktualizováno

Hokejista Patrick Marleau podruhé v NHL mění dres. Devětatřicetiletý kanadský útočník, s 1657 odehranými zápasy pátý muž historického pořadí, odchází po dvou sezonách z Toronta do Caroliny. Předtím Marleau, dvojka draftu 1997, strávil dvacet let v San Jose.

Foto: Sport.cz

Patrick Marleau se stěhuje do Caroliny.

Článek

Za dva roky v Torontu přidal Marleau do svých statistik 43 branek a 41 asistencí. V San Jose měl předtím mistr světa a držitel dvou zlatých olympijských medailí bilanci 508+574.

Hurricanes obětovali za zkušeného centra, trojnásobného účastníka Utkání hvězd, volbu v šestém kole draftu 2020. Toronto si jeho odchodem uvolnilo prostor pod platovým stropem, neboť hráči platilo 6,25 milionu dolarů ročně.

V následující sezoně se Marleau může v pořadí odehraných zápasů v NHL dostat na třetí místo před Jaromíra Jágra.

Subban jde do New Jersey

Hvězdný obránce P.K. Subban skončil po třech letech v Nashvillu, který ho vyměnil do New Jersey. Opačným směrem putují jiní zadáci Steven Santini a Jeremy Davies a dva výběry v druhém kole draftu letos a v příštím roce.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Hvězdný zadák P.K. Subban se stěhuje z Nashvillu do týmu New Jersey Devils.

Subban mění dres podruhé v kariéře. Úvodních sedm sezon v NHL působil v Montrealu. S kanadským klubem uzavřel v roce 2014 osmiletou smlouvu na 72 milionů dolarů, díky které patří mezi nejlépe placené hráče v lize.

Uplynulý ročník se olympijskému vítězi ze Soči nevydařil. V 63 zápasech si třicetiletý Kanaďan připsal devět gólů a 22 asistencí, což pro něj byla nejhorší čísla v kariéře. Nashville vypadl v prvním kole play off s Dallasem.

"Šlo o obchodní rozhodnutí. Kvůli posílení mužstva jsme si takhle potřebovali udělat místo pod platovým stropem," řekl generální manažer Predators David Poile na adresu přítele lyžařské hvězdy Lindsey Vonnové.

Práva na Mazance získala Tampa Bay

Práva na brankáře Marka Mazance v NHL získala Tampa Bay výměnou za útočníka J.T. Millera. Český gólman dosud patřil Vancouveru, za který ale nikdy nechytal. V dubnu se Mazanec rozhodl po šesti letech v zámoří vrátit domů a stal se posilou Hradce Králové.

Sedmadvacetiletý písecký rodák v roce 2013 pomohl Plzni k prvnímu domácímu titulu a poté se vydal do Ameriky. Zámořskou kariéru zahájil v Nashvillu, za který nastoupil k 31 zápasům v NHL. Většinou ale působil na farmě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Mazanec během tréninku hokejové reprezentace.

V sezoně 2017/18 chytal v KHL za Slovan Bratislava, kde skončil předčasně už v prosinci a podepsal smlouvu s New York Rangers. Jejich dres ale v NHL nikdy neoblékl, stejně jako dres Vancouveru, kam ho Rangers vyměnili letos v únoru.

O rok mladší Miller pomohl v uplynulé sezoně 13 góly a 34 asistencemi Tampě k vítězství v základní části NHL. V minulosti hrál také za Rangers.

Reklama