Hlavní obsah

Zahraje si český talent konečně NHL? S Tampou podepsal novou smlouvu

Aktualizováno

Hokejový obránce Dominik Mašín podepsal nový dvoucestný roční kontrakt s Tampou Bay. Finanční detaily smlouvy nebyly zveřejněny, , podle webu capfriendly.com má garantovaný celkový příjem 700 000 dolarů. Dohodu obou stran potvrdil na klubovém webu generální manažer Julien BriseBois. Třiadvacetiletý Mašín byl po vypršení tříletého nováčkovského kontraktu v pozici chráněného volného hráče.

Foto: Sport.cz

Český obránce Dominik Mašín.

Článek

V minulé sezoně odehrál Mašín na farmě za tým Syracuse Crunch v základní části 69 zápasů a připsal si 12 bodů (2+10), dal o sobě ale výrazně vědět v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech. Se 36 plusovými body byl druhý nejlepší v celé AHL. Ve čtyřech zápasech play off nebodoval.

"Je to super pocit, ale neberu to tak, že mám dvoucestnou smlouvu. Na kemp pojedu s tím, že si chci vybojovat místo v prvním týmu, na tom si zakládám. Fyzicky se cítím výborně a věřím si, že se mi to povede. Musím si věřit, to ani jinak nejde. Příští sezona by pro mě mohla být zlomová," uvedl Mašín, který se momentálně připravuje společně s Tomášem Hertlem a Filipem Chlapíkem.

Oba čeští útočníci se již do NHL dokázali prosadit, Hertl je hvězdou San Jose, což Mašína motivuje. "Během tréninku se hecujeme a celkově se podporujeme. Tomáš má za sebou parádní sezonu v NHL, je to super kluk a dříč, trénovat vedle něj je pro mě velký bonus a zkušenost. Samozřejmě se o všem bavíme, ale speciální rady mi nedává. Už jsem v Americe dlouho, takže vím, do čeho jdu a co očekávat," dodal odchovanec Kolína.

Celkem už má bek, jehož si Lightning vybrali jako 35. hráče draftu 2014, v AHL na kontě 214 zápasů základní části a 42 bodů za 14 gólů a 28 asistencí. Ve 33 bitvách play off přidal branku a čtyři nahrávky. Na debut v NHL ale stále čeká.

Compher se na čtyři roky zavázal Coloradu

Útočník J.T. Compher podepsal v NHL jako chráněný volný hráč novou čtyřletou smlouvu s Coloradem. Nemusí tak k arbitráži, která byla naplánována na 31. července. Místo toho se může těšit na příjem v celkové výši 14 milionů dolarů.

Čtyřiadvacetiletý Compher má za sebou statisticky nejvydařenější sezonu, když v 66 zápasech si stanovil osobní maxima v gólech (16), asistencích (16) i bodech (32). V play off přidal při 12 startech čtyři branky a dvě nahrávky.

Od svého debutu v sezoně 2016/17 odehrál Compher v NHL 156 utkání základní části s bilancí 60 bodů (32+28). Ve vyřazovacích bojích odehrál 18 duelů, čtyřikrát skóroval a na pět gólů nahrál.

Reklama

Související témata: