Hlavní obsah

Nejproduktivnější hráč KHL Gusev bude hrát za New Jersey

Praha

Nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku Kontinentální hokejové ligy Nikita Gusev bude od nové sezony hrát v NHL za New Jersey. Devils jej získali z Vegas, s nimiž sedmadvacetiletý olympijský vítěz z Pchjongčchangu podepsal v dubnu roční smlouvu poté, co s Petrohradem vypadl v semifinále bojů o Gagarinův pohár.

Foto: Sport.cz

Nikita Gusev bude oblékat dres New Jersey

Článek

Gusev se s vedením New Jersey dohodl na dvouletém kontraktu s celkovým příjmem devět milionů dolarů. Golden Knights za produktivního útočníka získali po jedné volbě v draftech 2020 a 2021.

Po konci v Petrohradu mohl Gusev zasáhnout za tým z Las Vegas do play off NHL, ale nestalo se tak a na debut v zámořské soutěži stále čeká. V roce 2012 ho draftovala Tampa Bay a Golden Knights získali jeho práva před dvěma lety.

Loni patřil Gusev k hrdinům ruského týmu na olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde přispěl ke zlatu ve finále s Němci dvěma góly a dvěma nahrávkami. Navíc ovládl produktivitu celého turnaje. S reprezentací si zahrál i na posledních třech mistrovstvích světa, z roku 2017 a z letoška má bronz.

Za petrohradský SKA hrál moskevský rodák od sezony 2015/16, předloni s ním získal Gagarinův pohár. V základní části minulého ročníku vyhrál produktivitu s 82 body za 17 gólů a 65 asistencí a byl poté zvolen nejužitečnějším hráčem soutěže.

Reklama

Související témata: