Hlavní obsah

Úžasné gesto Voráčka! Proti Bostonu podpoří děti trpící rakovinou

Doma už prostřednictvím své nadace přes čtyři roky podporuje pacienty s roztroušenou sklerózou, nyní český hokejový útočník Philadelphie Jakub Voráček pomůže další dobré věci. Do čtvrtečního přípravného zápasu NHL proti Bostonu nastoupí se spoluhráčem brankářem Carterem Hartem se speciální hokejkou, aby pomohl vybrat peníze pro děti trpící rakovinou.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Philadelphie Jakub Voráček s brankářem Flyers Carterem Hartem.

Článek
Fotogalerie

Voráček s Hartem do utkání nastoupí se speciálními zlatými hokejkami, které ilustracemi vyzdobilo třiačtyřicet dětí z Philadelphie trpících různými formami rakoviny.

Za akcí stojí iniciativa „Fearless 43". Číslovka v jejím názvu není náhodná, neboť podle statistik právě 43 dětem je každý den diagnostikována rakovina.

Po zápase půjdou hokejky Voráčka s Hartem do dražby, výtěžek poputuje nadaci, která poskytuje různé služby rodinám dětí ve Philadelphii bojujících s rakovinou. Před Flyers se už do projektu zapojili profesionální baseballisté a hráči amerického fotbalu ve Philadelphii.

Voráček poslední dvě sezony věnoval své nadaci za každý získaný kanadský bod v NHL tisíc dolarů. V předminulé sezoně tak přispěl 85 tisíci, v té uplynulé 66 tisíci. Do toho během léta pořádá i charitativní fotbalové zápasy.

Reklama

Související témata: