Hlavní obsah

Chlapík byl povolán z farmy a hned se radoval s Ottawou z výhry

Ottawa

Český hokejový útočník Filip Chlapík byl v neděli povolán z farmy v Belleville v nižší AHL a hned se zařadil do sestavy Ottawy, která porazila doma San Jose 5:2. Dvaadvacetiletý Chlapík nastoupil ve čtvrté formaci s J.C. Beaudinem a Scottem Sabourinem a za šest minut a šest sekund na ledě nebodoval. Dnes se vrátil rodák z Prahy zpět do Belleville. Senators čeká další duel až v sobotu.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Filip Chalpík (vpravo) naskočil do utkání Ottawy se San Jose Sharks.

Článek

Chlapík se sice dostal po přípravném kempu do základní sestavy Senators, ale po úvodním duelu sezony na ledě Toronta, kde si při prohře 3:5 připsal jednu asistenci, se přesunul na farmu. Za Belleville Chlapík sehrál šest zápasů a vstřelil jednu branku.

"Máme na farmě skupinu mladých hráčů a Chlapík z nich byl v posledních pěti zápasech svou tvrdou prací nejlepší. Byla teď dobrá příležitost jej za to ocenit a povolat jej," řekl klubovému webu trenér Ottawy D.J. Smith.

Senators draftovali Chlapíka v roce 2015 ve druhém kole na 48. místě. Do zámoří odešel z juniorky Sparty už o rok dříve a tři sezony působil v juniorské lize QMJHL v Charlottetown Islanders. V NHL debutoval v sezoně 2017/18 a má v ní na kontě celkem 27 utkání a šest bodů za dva góly a čtyři asistence. Loni se dočkal i premiéry v reprezentaci.

Reklama