Hlavní obsah

NHL zažila největší obchod sezony! Jednička draftu jde z posledního místa na první

New York/Praha
Aktualizováno

Zámořská hokejová NHL zažila dosud největší a nejočekávanější výměnu sezony. Jednička draftu z roku 2010 Taylor Hall míří z New Jersey do Arizony. Spolu s ním putuje ke Kojotům útočník Blake Speers. Opačným směrem se stěhují obránce Kevin Bahl a útočníci Nicholas Merkley a Nate Schnarr. Devils navíc získali dvě podmíněné volby v prvním kole draftu 2020 a ve třetím kole 2021.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Útočník Taylor Hall se stěhuje z New Jersey do Arizony.

Článek

Když Hall figuroval mezi zdravými náhradníky o víkendových zápasech s Coloradem a Arizonou, dvěma žhavými kandidáty na jeho služby, bylo jasné, že velký obchod je na spadnutí a zámořská sportovní média byla v pozoru.

Mnohé možná zmátla informace, že osmadvacetiletý útočník v Arizoně znovu nasedl na letadlo se svým týmem do New Jersey, ale když v pondělí v noci v zámoří vyšla zpráva o jeho stěhování ke Kojotům, nešlo už o žádné velké překvapení.

Pro fanoušky New Jersey jde o neklamné znamení, že vedení aktuálně předposledního týmu celé NHL navzdory velkým předsezonním plánům a posílení mužstva tento ročník už odpískalo.

Hall nicméně nejevil zájem v Devils podepsat nový kontrakt a ten stávající mu vyprší v červenci příštího roku, takže klub alespoň využil šanci jej na poslední chvíli vytrejdovat.

Sám útočník si dost polepšil, protože se z posledního místa Metropolitní divize rázem posunul na první příčku Pacifické divize.

„Příležitost, která se mi v Arizoně nabízí, je krásná. Přeskočím tolik míst a bodů přes noc do týmu, který je na první příčce," komentoval výměnu Hall.

„Každý hokejista vám řekne, že jak sezona plyne a blíží se play off, vše nabírá na důležitosti a hokej teprve začne být pořádná zábava. Já zatím odehrál jen pět zápasů play off, všechny si ale pamatuji do posledního detailu, protože to byly moje nejlepší okamžiky v NHL," dodal Hall.

Vítěz Hartovy trofeje pro nejlepšího hráče základní části NHL z předminulé sezony dosud v sezoně nasbíral ve 30 zápasech 25 bodů (6+19). V té minulé zmeškal posledních 47 zápasů kvůli zranění a následné operaci levého kolene.

Dvojnásobného mistra světa si z prvního místa draftu vybral před devíti lety Edmonton, za který nasbíral ve 381 zápasech 328 bodů (132+196), ale ani jednou během šesti sezon si s Oilers nezahrál v play off.

Do něj nakoukl jen v předminulé sezoně s Devils, nyní má ale s Arizonou velkou šanci si jej zahrát znovu.

Reklama

Související témata: