Hlavní obsah

Laviolette už není trenérem hokejistů Nashvillu

Nashville

Po téměř šesti letech skončil u hokejistů Nashvillu trenér Peter Laviolette, který v roce 2017 dovedl tým do finále Stanleyova poháru. Jeho nástupcem se stal John Hynes. Čtyřiačtyřicetiletý kouč před měsícem opustil střídačku New Jersey.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Peter Laviolette už není trenérem hokejistů Nashvillu.

Článek

Nashvillu patří v polovině základní části NHL v tabulce Západní konference jedenácté místo. Z posledních pěti zápasů čtyřikrát prohrál.

Pětapadesátiletý Laviolette byl druhým koučem Predators v klubové historii. Kromě finále Stanley Cupu, v němž Nashville podlehl Pittsburghu, dovedl tým k zisku Prezidentovy trofeje za vítězství v základní části NHL a dvěma prvenstvím v Centrální divizi.

"Pod vedením Petera a Kevina dosáhl náš klub dosud nepoznaných výšin. Jménem celé organizaci jim děkuji za všechno, co za posledních pět a půl sezony pro Nashville udělali," uvedl generální manažer David Poile. Před Laviolettem vedl Predators 16 let Barry Trotz.

Laviolette získal v roce 2006 s Carolinou Stanleyův pohár, v NHL koučoval také New York Islanders a Philadelphii. V této sezoně je šestým odvolaným trenérem.

Jeho nástupce Hynes na začátku prosince skončil u hokejistů New Jersey, které vedl přes čtyři roky. Premiéru u mužstva Predators si odbude dnes doma proti Bostonu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články