Hlavní obsah

Matthews předvedl parádní kousek. Takovou přihrávku fanoušci NHL ještě neviděli

Sunrise/Praha

Bodově se sice americký hokejista Toronta Auston Matthews proti Floridě neprosadil, během nedělního duelu NHL v BB&T Center ale předvedl jednu parádní přihrávku. Přesně a efektně nalezl svého spoluhráče upuštěnou holí a fanoušci z jeho kousku šílí. Panteři si nad Maple Leafs připsali vítězství v poměru 8:4.

Foto: Douglas Defelice, Reuters

Hokejista Toronta Auston Matthews se v utkání NHL proti Floridě Panthers neprosadil.

Článek

O tom, že to dvaadvacetiletý Auston Matthews s pukem opravdu umí, se hokejoví příznivci mohli přesvědčit v minulosti nespočetněkrát. Kalifornský rodák ovšem tentokrát kouzlil s holí svého spoluhráče.

Ten svou hokejku totiž během jednoho ze soubojů upustil na hrací plochu. Když si Matthews všiml, že jeho parťák je bez náčiní, rozhodl se mu pomoct. Do hole nejprve najel, aby ji následně za zády vyhodil přímo do náruče odzbrojeného kolegy.

Matthews sice fanoušky pobavil a video s netradiční přihrávkou sbírá na sociálních sítích chválu. Jednička draftu 2016 ovšem za svůj netradiční pas měla dostat 2 minuty, protože posunout, hodit ani vystřelit upuštěnou hůl směrem na spoluhráče není v pravidlech povoleno. Rozhodčí ale zřejmě prohřešek přehlédli, neboť se nevylučovalo.

Florida Toronto rozstřílela poměrem 8:4. Gólem a přihrávkou se v utkání blýskl domácí Jonathan Huberdeau, který díky dvěma bodům v historické klubové produktivitě předstihl vedoucího Olliho Jokinena.

Reklama

Související témata: