Hlavní obsah

Čtyři porážky a rázný krok! Superúspěšný kouč dostal v ambiciózním týmu NHL padáka

Las Vegas/Praha

Čtyři porážky za sebou, bídná forma a až páté místo v pacifické divizi. Vedení hokejových Vegas Golden Knights se rozhodlo konat a odvolalo hlavního kouče Gerarda Gallanta, s nímž skončil i asistent Mike Kelly. Nejmladší klub NHL nově povede Peter DeBoer, jenž ještě v prosinci vedl San Jose.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Tomáš Nosek bude mít ve Vegas nového trenéra.

Článek

Gallant se stal vůbec prvním koučem Vegas v historii a s podceňovaným souborem dokázal hned v premiérové sezoně 2017/18 neuvěřitelné věci. S Rytíři obsadil nejprve první příčku v Pacifické divizi a následně se s týmem probil až do finále Stanley Cupu, v němž nestačil na Washington.

Následující sezona už tak slavná nebyla. Přišlo konečné třetí místo v divizi a vyřazení v prvním kole po těsné bitvě se San Jose. Aktuálně si však Vegas s útočníkem Tomášem Noskem v sestavě zahrávají se samotnou účastí v play off. V tabulce Západní konference jsou devátí.

„Aby náš tým znovu naplnil svůj potenciál, rozhodli jsme se, že trenérská změna je nevyhnutelná. Náš celek je schopen předvádět mnohem více, než v této sezoně zatím ukazuje. Chtěli bychom Gerardovi a Mikovi poděkovat za jejich služby pro Golden Knights. Při úspěších v našich prvních dvou sezonách sehráli zásadní roli," uvedl generální manažer klubu Kelly McCrimmon.

Svoji důvěru nově vkládá do Petera DeBoera, jenž nedávno odskákal špatné výsledky San Jose. „V Peterovi máme prověřeného zkušeného kouče a věříme, že nám pomůže. Jsme nadšení, že ho i s rodinou můžeme přivítat do organizace Vegas Golden Knights," doplnil McCrimmon.

Reklama

Související témata: