Hlavní obsah

Colorado - Detroit 6:3Francouz vychytal Coloradu výhru. Zadina bodoval

New York/Praha

Český brankář Pavel Francouz vychytal v NHL výhru hokejistů Colorada nad Detroitem 6:3 na níž se podílel 22 úspěšnými zákroky. Bod za asistenci si v dresu poražených připsal Filip Zadina.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Brankář Colorada Avalanche goaltender Pavel Francouz kryje střelecký pokus Robby Fabbriho z Detroitu.

Článek

Beznadějně poslední tým celé NHL z Detroitu přitom po brance Tylera Bertuzziho proti druhému celku Západní konference po první třetině vedl.

Stejný hráč ale v závěru úvodního dějství vyfasoval trest na 2 +2 minuty a přesilovku využil krátce po přestávce Nazem Kadri, jenž se v utkání celkově blýskl dvěma góly a jednou asistencí.

Nastartoval tak obrat, který dvěma brankami podpořil také Nathan MacKinon. Druhý ze svých zásahů přidal minutu před koncem zápasu už do prázdné brány a touto trefou se dostal na hranici 30 branek v sezoně.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Brankář Colorada Avalanche Pavel Francouz během utkání proti Detroitu.

Detroit už stihl jen dvakrát přibrzdit rozjeté domácí hokejisty. Při gólu na 2:4 se do statistik zapsal také Zadina, když se zapojil do kombinace v útočném pásmu, po níž překonal Francouze bekhendovou střelou Dylan Larkin.

Druhé pondělní utkání nabídlo větší drama. Přestřelku mezi Minnesotou a Floridou rozhodl útočník Panthers Noel Acciari až šest sekund před závěrečnou sirénou gólem na konečných 5:4 pro hosty.

Florida vyhrála popáté za sebou, ve Východní konferenci se dostala na sedmé místo a posílila naděje na účast v play off. Minnesotě patří v Západní konferenci až dvanáctá příčka.

Colorado - Detroit 6:3 (0:1, 2:0, 4:2)
Branky: 22. a 45. Kadri, 23. a 59. MacKinnon, 46. Nieto, 54. Graves - 3. Bertuzzi, 48. D. Larkin (Zadina), 58. G. Smith. Střely na branku: 46:25. Pavel Francouz odchytal za Colorado celé utkání, inkasoval tři branky z 25 střel a úspěšnost zákroků měl 88 procent. Diváci: 18 110. Hvězdy zápasu: 1. Kadri, 2. Makar, 3. Rantanen (všichni Colorado).
Minnesota - Florida 4:5 (1:1, 1:1, 2:3)
Branky: 31. a 48. Kunin, 20. Spurgeon, 45. Parise - 5. Yandle, 28. Barkov, 43. Dadonov, 56. Trocheck, 60. Acciari. Střely na branku: 33:25. Diváci: 17 255. Hvězdy zápasu: 1. Acciari (Florida), 2. Kunin, 3. Spurgeon (oba Minnesota).

Reklama

Související témata: