Hlavní obsah

Brutální, úplně jsem se otřásl. Neexistuje žádná omluva! Voráčkovi spílají za faul, jímž vyřadil soupeře

Philadelphia/Praha

Dvě tváře ukázal v úterním domácím utkání NHL proti Pittsburghu český hokejový útočník Philadelphie Jakub Voráček. I díky povedenému úvodnímu gólu ze 26. minuty byl po výhře 3:0 vyhlášen druhou hvězdou zápasu, v první třetině ale předvedl zákrok, za nějž mu nejen fanoušci Tučňáků spílají.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Útočník Philadelphie Jakub Voráček překonává brankáře Pittsburghu Tristana Jarryho.

Článek

Nehorázné. Brutální. Hodně špinavý zákrok, pro který neexistuje žádná omluva. Mohl tím zmařit kariéru protihráče. Voráčka považuji za slušného hráče, ale úplně jsem se otřásl, zcela jasně úmyslný pohyb. Vypadalo to opravdu zle.

To je jen výběr z komentářů, které mezi fanoušky na diskuzních fórech zámořských serverů po Voráčkově faulu na obránce Pens Chada Ruhwedela převažují.

Co se vlastně přihodilo? Do konce první třetiny zbývalo necelých osmdesát vteřin, když se Ruhwedel snažil ve středním pásmu rukavicí zachytit kotouč, který vzduchem plachtil za něj. Do souboje se v tu chvíli zapojil i Voráček a svého protivníka zasáhl kolenem na koleno.

Ze záběrů kamer se zdálo, že kladenský odchovanec se střetu mohl vyhnout, místo toho své koleno naopak vytrčil. Devětadvacetiletý americký zadák skončil s bolestivou grimasou na ledě a následně zamířil rovnou do kabiny. V průběhu utkání se ale do hry ještě vrátil.

Voráček obdržel dvouminutový trest za podrážení, většímu postihu unikl. U části hokejových příznivců se dočkal zastání. „Vypadalo to opravdu špatně, ale pochybuji, že by si řekl, že teď úmyslně vyřadí zákrokem kolenem někoho ze hry," napsal jeden z fanoušků.

Není ovšem vyloučené, že se celou situací začne zabývat Oddělení hráčské bezpečnosti NHL, které může Voráčkovi dodatečně zastavit činnost či mu udělit finanční pokutu.

Měl by být Jakub Voráček za svůj faul dodatečně potrestán?
Ne, dvouminutový trest během zápasu je dostačující
18,7 %
Ano, nejednalo se ale o úmyslný zákrok
7,9 %
Ano, jednalo se o úmyslný zákrok
73,4 %
Celkem hlasovalo 13694 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články