Hlavní obsah

Brankář Vaněček se podruhé představí na Utkání hvězd AHL

Springfield/Praha

Český brankář Vítek Vaněček z Hershey se podruhé za sebou zúčastní Utkání hvězd AHL. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu byl do výběru Atlantické divize dodatečně zařazen místo spoluhráče z farmy Washingtonu Mikea Sgarbossy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Vítek Vaněček během tréninku v rámci letního kempu hokejové reprezentace

Článek

Na exhibici, která se uskuteční v pondělí v Ontariu, bude druhým českým zástupcem. Zúčastní se také útočník Martin Frk, jenž hájí barvy pořádajícího celku a bude hrát za Pacifickou divizi.

Vaněček loni na Utkání hvězd AHL ve Springfieldu debutoval. V této sezoně má Vaněček z 22 duelů průměr 2,37 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 91 procent a jednou udržel čisté konto. Vicemistr světa do 18 let z roku 2014, jehož si Washington vybral v témže roce v druhém kole draftu na 39. místě, stále čeká na premiéru v NHL.

Na farmách Capitals působí Vaněček pátým rokem. Jako chráněný volný hráč uzavřel 1. července nový tříletý kontrakt s Washingtonem na 2,15 milionu dolarů. Na tuto sezonu má dvoucestnou smlouvu, ale na další dvě už jednocestnou, takže i v AHL může brát plný plat.

Reklama

Související témata: