Hlavní obsah

Byla to dlouhá cesta, musel jsem si toho hodně projít, říká Rittich o své účasti na All-Star Game

Praha/St.Louis

Spolu s Tomášem Hertelm slavil vítězství Pacifické divize v Utkání hvězd NHL. Chytal skvěle a po zápase se rozpovídal o tom, jak si celý víkend užil, a že případné peníze z výhry, kterou vystřelil Tomáš Hertl, by částečně pokryly náklady spojené s předčasně ukončenou dovolenou, na které byl s manželkou a ze které se taky na Utkání hvězd přesouval. Zápas hvězd mu však dovolenou skvěle vynahradil.

David Rittich po All-Star GameVideo: Sport.cz

 
Článek

Na otevřenou hru je ze sezony zvyklý, takže to pro něj nebylo žádné překvapení. Do prvního zápasu své divize nastupoval za vyrovnaného stavu 4:4 a za svá záda pustil jen jeden gól od vítěze včerejší nové kategorie dovednostních soutěží, Patricka Kanea. Jeho spoluhráč Tomáš Hertl v zápase zazářil čtyřmi góly.

S ním, ale i se svým soupeřem z Atlantické divize Davidem Pastrňákem si užil společnou večeři a pochvaloval si, jak skvělé bylo potkat se se všemi hráči, kteří jsou v sezoně jeho rivaly.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Brankář David Rittich se nenechal svými českými kolegy zahanbit a předvedl několik skvělých zákroků a i on byl jedním ze strůjců úspěchu Pacifické divize.

Ještě "nedávno" hrál hokejovou extraligu za Mladou Boleslav a dnes sedí v kabině s nejlepšími hráči světa. "Musel jsem se toho hodně naučit, měl jsem k tomu výborný lidi, který mi k tomu pomohli," komentuje situaci Rittich. "Od každýho trenéra, když si člověk vezme 10 procent, tak mu to pomůže a já se snažím pracovat na tom, abych byl každý rok lepší," dodal sedmadvacetiletý golman.

Na celý rozhovor se můžete podívat v přiloženém videu.

Reklama

Související témata: