Hlavní obsah

Bartovič skončil na farmě Atlanty a má namířeno do Liberce

LIBEREC

Slovenský hokejový útočník Milan Bartovič skončil na farmě Atlanty v týmu Chicago Wolves a má namířeno do extraligového Liberce. Šestadvacetiletý bývalý hráč Buffala a Chicaga se už vrátil ze zámoří do Evropy a v nejbližší době by měl s Bílými Tygry uzavřít smlouvu.

Článek

"V pondělí nebo v úterý bychom to měli definitivně vyřešit. Na devadesát procent půjde do Liberce," řekl dnes ČTK hráčův zástupce Jaromír Henyš ze společnosti Eurohockey Services.

Bartovič působil v zámoří od roku 1999 sedm sezón, v uplynulém ročníku hrál za Malmö a Curych. V létě uzavřel smlouvu s Atlantou, ale po tréninkovém kempu opět putoval do nižší AHL a podle klauzule ve smlouvě se vrací do Evropy.

Na farmě hrál už pět let při působení v Buffalu a rok při angažmá v Chicagu Blackhawks. Celkem v NHL odehrál 50 utkání a připsal si 17 bodů za tři branky a 14 asistencí.

"Milan hrál na farmě už šest let, dál už v AHL být nechtěl," doplnil Henyš. Bartovič míří do týmu, kde zná trenéra, svého krajana Dušana Gregora. "Je z Trenčína, znají se léta. Liberec byl první tým, s kterým jsme jednali. Nějaký kontakt byl i se Spartou," dodal Henyš.

Reklama

Související témata: