Hlavní obsah

Aleš Hemský skóroval ve třetím zápase v řadě

NEW YORK

Ve třetím po sobě jdoucím utkání se podařilo českému útočníkovi v barvách Olejářů z Edmontonu vstřelit branku. Ta poslední, v zápase proti Columbusu, byla nejsnazší. Pečetil jí vítězství svého týmu střelou do prázdné branky. V New Yorku rozhodl brankou v prodloužení Mike Modano o vítězství svých Hvězd z Dallasu nad tamními Islanders.

Článek

Domácí Edmonton se v utkání proti Columbusu dostal do vedení už ve čtvrté minutě první části. Přihrávku Sandersona využil třiadvacetiletý Brodziak a poprvé tak překonal Pascala Leclairea. Český útočník David Výborný byl u vyrovnávacího gólu, když si připsal bod za druhou přihrávku. V přesilovce vyrovnával Ron Hainsey.

Ve druhé třetině se diváci gólu nedočkali, zraněného gólmana hostů Leclairea vystřídal na druhou polovinu střetnutí Fin Fredrik Norrena. Ten inkasoval v polovině závěrečné třetiny. Gól si připsal Andrew Cogliano. Šestnáct vteřin před koncem zápasu pečetil brankou do prázdné branky vítězství kanadského týmu Aleš Hemský.

Do Nassau Colliseum, na led domácích Islanders, dorazily Hvězdy z Dallasu. Pouhých osm tisíc diváků se v první třetině branky nedočkalo. Ve druhém dějství vstřelil první gól utkání ve vlastním oslabení domácí Richard Park. Celou akci začal Čech Radek Martínek. Přesně po 150 vteřinách bylo vyrovnáno. První hvězda zápasu Mike Modano poprvé překonal DiPietra v brance Ostrovanů. Zápas po šedesáti minutách skončil 2:2. V třetí třetině se trefili hostující Halpern a slovenský forvard v barvách týmu z Manhattanu Miroslav Šatan. Hráči texaského týmu od začátku prodloužení uzavřeli domácí v jejich třetině a v první minutě nastavení rozhodli. Stephane Robidas vystřelil na domácho gólmana, který puk upustil. Do otevřené klece ho doklepl Modano.

Hráči Philadelphie opět zranili jednoho z Medvědů

Pro jasné vítězství si přijeli Medvědi z Bostonu do Philadelphie. Hosté v polovině utkání vedli už 4:0, dvě branky si připsal Glen Murray. Letci se sice snažili vývoj utkání zdramatizovat a dvěmi brankami z přesilových her stav snížili, ale ještě do konce druhé části poslal hosty do tříbrankového vedení Peter Schafer. Hráči Philadelphie se postarali o vzrušení jedině dalším nevybíravým zákrokem, tentokrát Scotta Hartnella, po němž zápas nedohrál Andrew Alberts. Flyers už na konci října zranili bostonského Patrice Bergerona. Mědvědi nakonec vyhráli 6:3, dvě asistence si připsal slovenský obr Zdeno Chára.

Hráči z hlavního města Spojených států přivítali Šavle z Buffala a už od poloviny první části prohrávali po brance německého útočníka Jochena Hechta. Bod za druhou asistenci si připsal český bek Jaroslav Špaček. Washington stačil odpovědět na začátku druhé třetiny. Pohlednou individuální akcí Alexander Ovečkin vyrovnal na 1:1. Rozhodující branku si připsal ale německý Hecht, který byl po zápase vyhlášen mužem zápasu. Výhru Buffala potvrdil posledním gólem zápasu Jason Pominville. Na jeho trefu mu přihrával znovu Hecht.

NY Islanders - Dallas 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Branky: 30. Park (Martínek), 58. Šatan - 32. a 61. Modano, 47. Halpern. Zásahy brankářů: DiPietro 31/28 - Turco 25/23. Diváci: 8 161.
Philadelphia - Boston 3:6 (0:2, 2:3, 1:1)
Branky: 31. Knuble, 33. M. Richards, 45. Upshall - 5. a 22. Murray, 8. Savard, 28. Metropolit, 34. Schaefer, 60. Kobasew. Zásahy brankářů: Biron 14/11, Nittymäki 17/15 - Rask 23/20. Diváci: 19 457.
Washington - Buffalo 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky: 21. Ovečkin - 11. a 29. Hecht (na první Špaček), 32. Pominville. Zásahy brankářů: Kölzig 28/25 - Miller 31/30. Diváci: 11 204.
Edmonton - Columbus 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky: 4. Brodziak, 50. Cogliano, 60. Hemský - 15. Hainsey (Výborný). Zásahy brankářů: Roloson 37/36 - Leclaire 10/9, Norrena 9/8. Diváci: 16 839.

Reklama

Související témata: