Hlavní obsah

Český mladík podepsal kontrakt s Chicagem

Český hokejový útočník Michal Teplý podepsal nováčkovský kontrakt s Chicagem, které si ho vybralo ve čtvrtém kole loňského draftu NHL ze 105. místa. Osmnáctiletý rodák z Havlíčkova Brodu, který odehrál poslední sezonu za tým Winnipeg Ice v juniorské WHL, oznámil dohodu obou stran na svém instagramovém účtu.

Foto: Sport.cz

Michal Teplý (vpravo) na archivním snímku z mládežnické reprezentace.

Článek

"Jsem moc šťastný a cítím se poctěný, že jsem svůj první kontrakt v NHL podepsal s Blackhawks. Chci poděkovat všem lidem okolo sebe, kteří mi pomohli dostat se až sem. Nikdy bych to nedokázal bez mé rodiny, kamarádů a Winnipegu Ice. Také nemohu zapomenout na můj milovaný tým v Havlíčkově Brodu," okomentoval velký okamžik kariéry Teplý.

Účastník juniorského mistrovství světa na přelomu roku v Ostravě a Třinci, kde si za pět startů připsal stejný počet nahrávek, prošel postupně všemi mládežnickými výběry reprezentace. Během ročníku 2018/19 nastoupil v dresu Liberce do 15 extraligových utkání.

V poslední sezoně už Teplý zářil v barvách Ice. Za 53 zápasů si připsal 63 bodů díky 29 gólům a 34 nahrávkám, což znamenalo nejlepší produktivitu ze všech nováčků ve WHL.

Reklama

Související témata: