Hlavní obsah

Obránci Hatcherovi hrozí kvůli zranění kolena konec kariéry

PHILADELPHIA

Jeden z nejuznávanějších zadáků zámořské NHL Derian Hatcher z Philadelphie bude zřejmě muset předčasně ukončit kariéru kvůli zranění pravého kolena. Již nyní je jisté, že se šestatřicetiletý bek neobjeví na sobotním zahájení tréninkového kempu Flyers a nestihne ani začátek sezóny.

Článek

Ve čtvrtečním prohlášení to oznámil generální manažer klubu Paul Holmgren s tím, že osmého hráče draftu 1990, kdy si ho vybrala Minnesota North Stars, zařadí v úvodu sezóny na listinu zraněných. Chce tak dát Hatcherovi dostatek času na rozmyšlenou, zda svou kariéru uzavře, nebo se ještě pokusí o návrat. "S ohledem na Derianovy kvality a charakter věříme, že je důležité nechat mu prostor, aby se mohl pokusit vrátit zpět, a dáme mu tolik času na rozmyšlenou, kolik bude potřebovat," uvedl Holmgren.

Problematické koleno limitovalo robustního obránce již po celý minulý ročník. Ve své třetí sezóně v barvách Letců stihl odehrát pouze 44 zápasů, v nichž si připsal 7 bodů za dva góly a pět nahrávek. Podle lékařů už dokonce jeho kariéra skončila. "V současnosti je to tak, že stále chce hrát hokej, ale naši doktoři si také zároveň myslí, že už to nebude možné," připustil Holmgren.

Hatcher, který v prestižní soutěži hájil také barvy Dallasu a Detroitu, se však ještě nechce vzdát, přestože si dobře uvědomuje vážnost situace. "Mluvilo se o tom v průběhu celého léta, takže to není žádné překvapení," řekl Hatcher k tomu, že bude chybět na startu sezóny. "Ale připouštím, že nyní, když je to oficiální, je ještě o něco těžší se s tím smířit," dodal zkušený bek, který má v NHL na kontě 1045 duelů, v nichž si připsal 331 bodů za 80 přesných zásahů a 251 asistencí.

Reklama

Související témata: