Hlavní obsah

Pro generalitu z NHL jsou připraveny téměř dvě stovky pokojů

PRAHA

Nejen technické zabezpečení a chod O2 Areny musejí organizátoři řešit před sobotním a nedělním zahajovacím zápasem NHL mezi hokejisty NY Rangers a Tampou Bay. Lightning, kteří přijeli do Prahy již v pátek, si ze zámoří přivezli vybavení šaten. „Mají například vlastní rentgen, ultrazvuk či lékařské infralampy,“ prozradil tiskový mluvčí z pořádající agentury Česká sportovní Karel Tejkal.

Článek
Fotogalerie

„Šatny jsme nijak neupravovali, ale zato mají k dispozici hned tři místnosti,“ prozradil zvyklosti zámořských celků Tejkal. „Každý tým má také vlastní štáb, který natáčí zápas, aby ho později měli trenéři k dispozici pro analýzu,“ přiblížil humbuk kolem premiérové účasti týmů NHL v Praze. "Co si přivezou Rangers ještě netušíme," smál se ředitel České sportovní Vladimír Šafařík. "Doufáme, že nás ničím nepřekvapí."

V občerstvení prý hokejisté Lightning, kteří již v Praze trénují, příliš vybíraví nejsou. „Neperlivá voda, padesát procent chlazená, padesát nechlazená, pomeranče na čtvrtky a banány, nic netradičního,“ doplnil Martin Gross z České sportovní.

Vyšší nároky má vedení Rangers

„Vedení Tampy i Rangers budou mít k dispozici každý po jednom skyboxu, stejně tak vedení NHL,“ uvedl Šafařík. „Cateringové společnosti zajistí občerstvení,“ dodal. Vyšší nároky má generalita Rangers. „Lidé okolo manhattanského klubu mají v Praze zamluvených 87 velmi luxusních apartmánů,“ uvedl Gross.

U šéfů Lightning není jisté, zda zápas svého klubu v Praze uvidí přímo na stadiónu. „Jejich účast vidím padesát na padesát procent,“ myslí si Gross ohledně přítomnosti Orena Koulese a Lena Barrieho, kteří klub koupili v polovině června. „Stále si nechávají otevřená vrátka,“ dodal. Pro vedení Lightning je rezervováno 56 pokojů, o jeden méně mají zamluven představitelé NHL.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články