Hlavní obsah

Slovenský brankář bude v NHL dál chytat za Boston

Boston

Slovenský hokejový brankář Jaroslav Halák podepsal v pátek v NHL novou smlouvu s Bostonem. Roční kontrakt mu zaručuje příjem 2,25 milionu dolarů. Čtyřiatřicetiletý bratislavský rodák se tak po vypršení současné dvouleté smlouvy letos nestane nechráněným volným hráčem.

Foto: Boston Bruins

Slovenský hokejový brankář Jaroslav Halák podepsal v NHL novou smlouvu s Bostonem. Roční kontrakt mu zaručuje příjem 2,25 milionu dolarů.

Článek

Halák se Bruins upsal jako volný hráč v červenci 2018, aby kryl záda finské týmové jedničce Tuukkovi Raskovi. A svou roli v týmu Bruins, který před přerušením sezony kvůli pandemii koronaviru nashromáždil nejvíce bodů ze všech týmů ligy, plnil na výbornou.

V tomto ročníku zatím Halák zasáhl do 31 zápasů a vychytal 18 výher. V průměru inkasoval 2,39 gólu na zápas, úspěšnost zákroků měl 91,9 procenta a třikrát udržel čisté konto.

Celkem má Halák v NHL, do níž si ho vybral při draftu v roce 2003 až z 271. pozice Montreal, bilanci 520 zápasů, z nichž 500 zahajoval, a 272 vychytaných výher při průměru 2,48 obdržených branek na zápas a úspěšnosti zákroků 91,6 procenta. V 50 vystoupeních uhájil nulu. V play off si zachytal ve 30 zápasech, průměr má 2,39 a úspěšnost zásahů 92,4.

Vedle Canadiens a Bruins oblékal také dresy St. Louis, Washingtonu a New York Islanders. Jako hráč Blues dosáhl spolu s parťákem Brianem Elliottem před osmi lety na William M. Jennings Trophy, která je určena pro gólmany z týmu s nejnižším počtem inkasovaných branek v základní části NHL.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články