Hlavní obsah

Jezdci si podmanili Prahu a zmizeli za moře

PRAHA

S maximální spokojeností mohli hokejisté New York Rangers v neděli večer opouštět území České republiky. Stejně jako v sobotu si Jezdci poradili na úvod NHL s Tampou Bay po výsledku 2:1 a zakončili svou letošní evropskou misi neporaženi. Po exhibiční výhře nad Bernem a zisku Victoria Cup nad Magnitogorskem dvakrát uspěli v Praze a ihned po nedělním zápase zamířili zpátky do zámoří.

Článek

„Oproti prvnímu zápasu bylo jiné jen to, že Tampa vedla. Ale my jsme se dostali ve druhé třetině do velkého tlaku a v podstatě jsme je už do ničeho nepustili. Pohlídali jsme si výsledek až do konce zápasu,“ tvrdil přesvědčivě český útočník Rangers Petr Průcha. „V neděli jsme předvedli ještě lepší výkon. Bylo to mnohem lepší a pomohla k tomu i divácká kulisa,“ přidal se krajan Michal Rozsíval.

Podpora fanoušků byla tentokrát o dost lepší než v sobotu, kdy publikum rozpačitě váhalo, na čí stranu se vlastně postavit. V neděli už o tom bylo jasno, mezi ojedinělými výkřiky „Tampa“ se přízně dostávalo převážně hráčům v modrých dresech. „Zdálo se mi, že fanoušci byli už od začátku na naší straně a fandili nám až do konce,“ těšilo Průchu.

Hokejky Rangers nahoře

Rangers byli v zápase jednoznačně lepším týmem a stejně jako v sobotu Tampu přestříleli. „Důležité je, že všechny čtyři útoky pracovaly na sto procent. Minulou sezónu jsme nehráli tolik přímočaře. Čtyři body sice moc neznamenají, ale získali jsme alespoň sebevědomí. Je vždycky fajn, když se vyhrává,“ tvrdil po zápase Scott Gomez, jenž ve druhé třetině zařídil vítěznou branku.

Gomez v 33. minutě definitivně otočil skóre na stranu Rangers. V poslední třetině už žádná branka nepadla, ačkoliv Tampa v závěru zvýšila otáčky. „Ve třetí třetině jsme museli být neustále ve střehu, ale hráči dokázali výsledek udržet,“ pochvaloval si trenér Rangers Tom Renney, jehož svěřenci po závěrečném hvizdu pozdravili diváky vztyčenými hokejkami. „Po výluce v NHL to u nás zavedli evropští hráči a v Madison Square Garden už je to tradicí. Proto jsme to chtěli udělat i tady,“ dodal kouč Jezdců.

Reklama

Související témata: