Hlavní obsah

Hemský zařídil v penaltovém rozstřelu výhru Edmontonu

Český hokejový útočník Aleš Hemský navázal na svůj dobrý výkon z včerejšího utkání proti New Jersey Devils a v samostatných nájezdech se postaral o výhru Edmontonu Oilers nad New York Rangers.

Článek

Hráči kanadského týmu přitom měli našlápnuto k výhře v základní hrací době. V úvodních dvou třetinách se vždy po čtyřech minutách brankově prosadili. Skóre otevřel Erik Cole, ve druhé části náskok Oilers zvýšil Kyle Brodziak. V polovině zápasu ale snížil obránce Jezdců Paul Mara.

Jestliže nástup do prvních dvou části patřil Edmontonu, na začátku třetí se gólově dokázali prosadit Rangers. Ve 41. minutě brankář Olejářů Jeff Drouin-Deslauriers vyrazil střelu od modré a Chris Drury v pádu a jednou rukou dokázal nasměrovat puk do brány. Do konce hrací části již žádná branka nepadla a o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch zařídil vítězství Edmontonu Aleš Hemský, který překonal střelou nad lapačku domácího gólmana Lundqvista.

O výsledku v zápase Washingtonu a Tampou Bay rozhodli Capitals již v první třetině. Po brankách Potiho, Greena a Fehra odcházeli do šaten za stavu 3:0. Ve druhé části se o zdramatizování poklidného zápasu pokusil Gary Roberts, když snížil na 1:3. Třígólový náskok vrátil domácím Ovečkin. Capitals nakonec porazili Tampu 4:2.

NY Rangers - Edmonton 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 29. Mara, 41. Drury - 4. E. Cole, 24. Brodziak, rozhodující nájezd Hemský. Zásahy brankářů: Lundqvist 31/2 - Drouin-Deslauriers 42/2. Diváci: 18 200.
Washington - Tampa Bay 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)
Branky: 9. Poti, 10. M. Green, 17. Fehr, 56. Ovečkin - 37. a 60. Roberts. Zásahy brankářů: Johnson 36/2 - Kölzig 30/4. Diváci: 17 932.

Reklama

Související témata: